Bačić bolestan pa odgođeno pripremno ročište

Autor: Poslovni.hr/Hina , 07. ožujak 2013. u 11:54
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL

Odvjetnik Ivo Farčić ispričao je nedolazak svog branjenika pa je odgođeno pripremno ročište.

 Zbog bolesti bivšeg pomoćnika ministra obrane Ive Bačića odgođeno je pripremno ročište na kojem se trebalo odlučiti kada će mu početi suđenje zbog optužbe da je jednoj tvrtki namjestio javni natječaj vrijedan 4,45 milijuna kuna i zauzvrat kao mito primio kuhinju vrijednu 52 tisuće kuna.

Odvjetnik Ivo Farčić ispričao je nedolazak svog branjenika pa je odgođeno pripremno ročište na kojemu će sudac Željko Horvatović odlučiti o početku suđenja i dokazima koji će se provesti. Nakon afere "kamioni" u kojoj je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora, a njegov bivši nadređeni ministar obrane Berislav Rončević na četiri godine, 53-godišnjeg Bačića je USKOK ponovo optužio za korupciju. Tereti ga da je kao pomoćnik ministra zadužen za nabavu 2007. namjestio natječaj za obnovu vojarne tvrtki koja mu je zauzvrat kupila i montirala kuhinju po njegovu izboru.
Bačić je u istrazi odbacio optužbu.

Osim novog suđenja, Bačić je u išćekivanju i konačne odluke Vrhovnog suda u slučaju "kamioni" u kojem je država navodno oštećena za 10,2 milijuna kuna, zbog kupnje skupljih i lošijih kamiona za Hrvatsku vojsku. Vrhovni sud je o žalbama na prvostupanjsku osuđujuću presudu raspravljao još krajem listopada prošle godine, no ni nakon pet mjeseci nije poznato kakvu je odluku donio.

Komentirajte prvi

New Report

Close