Bačen novac: 20 tvrtki bez vlasnika dobile dvije milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr , 25. svibanj 2015. u 08:47
Foto: Davor Puklavec (PIXSELL)

Najveći dužnici vjerojatno nikada neće vratiti svoje kredite i samo su kap u moru propalih projekata.

Šaroliko je to društvo kontroverznih poduzetnika onih protiv kojih se vode istrage, nekad moćnih političara, propalih investitora koji su obećavali elitne vile i stanove, tvrke iz Cipra, Švicarske… 

To su vlasnici 20 tvrtki bez zaposlenih kojima su banke odobrile dvije milijarde kuna kredita. 24sata su došli do popisa najvećih dužnika koji teško da će ikad vratiti svoje kredite. Ali dvije milijarde “sprženih” kuna je tek kap u moru bankarskog novca koji je otišao na uglavnom propale projekte. 

Iako broj zaposlenih i prihod ne mora biti glavni kriterij uspješnosti za dobivanje kredita jer je i primjerice dvorana Arena Zagreb sagrađena preko tvrtke bez formalno zaposlenih, podaci se čine prilično alarmantnima objavio je Express. Čak 676 tvrtki bez ijednog zaposlenog duguje bankama 4,1 milijardu kuna. Još šest milijardi kuna duguju tvrtke koje imaju mizeran prihod od 100 kuna godišnje. 

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Komentari (3)
Pogledajte sve

NISTA NIJE BACENO ZNA SE TKO JE DAO NOVAC I KOME PREMA TOME NISTA NIJE BACENO, USKOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK DI SI STA NEISTRAZUJES ZA STO SI PLACEN??????????????????”

OPRAN NOVAC.

Zanimljivi likovi! Nepotpuno opisane aktivnosti (Urba-TC Špansko ili Le Clerc) i povezanost osoba…..

New Report

Close