AZTN: Plava Laguna postaje vodeći tržišni takmac u Istri

Autor: Marija Crnjak , 06. listopad 2014. u 22:00
Plava laguna držat će u Istri između 20 i 30 posto tržišta

Regulator odobrio koncentraciju s Istraturistom.

Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) odobrila je namjeru provedbe koncentracije turističkih kompanija Plava laguna i Istraturista, nastale nakon što je Plava laguna u vlasništvu grupacije Lukšić potkraj kolovoza za 120,1 milijuna eura od Zagrebačke banke kupila 93,04 posto dionica Istraturista.

Transakcijom je znatno porastao portfelj Lukšića u Istri, za oko 20 tisuća kreveta odnosno mjesta u kampovima kojima raspolaže Istraturist. Kako piše u objavi AZTN-a, provedbom koncentracije Plava laguna postaje vodeći tržišni takmac u Istri s tržišnim udjelima koji će se kretati između 20 i 30 posto. Na drugom i trećem mjestu bit će Riviera Adria i Maistra. AZTN je zaključio da će se, unatoč tome što se provedbom koncentracije Plava laguna na mjerodavnim tržištima ostvaruje najznačajniji tržišni udio, održati visoka kompetitivnost i uzajamno cjenovno natjecanje, i to osobito zbog toga jer nema strukturnih prepreka za pristup tržištima na kojima će provedba koncentracije imati učinke."

Agencija je, analizirajući sve činjenice te uzimajući u obzir da na javni poziv za dostavu mišljenja o učincima koncentracije nije bila dostavljena niti jedna primjedba, utvrdila kako provedba koncentracije Plava laguna i Istraturist neće imati značajne negativne učinke na tržišno natjecanje, te je ocijenila dopuštenom", stoji u priopćenju.

Komentirajte prvi

New Report

Close