AUDIO planira 50-tak otkaza, cijena 7 milijuna kuna

Autor: Marija Brnić , 22. srpanj 2013. u 20:15
Mladen Pejnović, DUUDI/ Boris Šćitar/VL/PIXSELL

Radnicima rok do srijede za odluku: odlazak ili prelazak u DUUDI.

Zakon o upravljanju državnom imovinom stupit će na snagu 31. srpnja, no prvi koraci u transformaciji sustava već su se počeli provoditi.

Zaposleni u Agenciji za upravljanje državnom imovinom (AUDIO), koju se za deset dana gasi, do srijede su dobili rok za izjašnjavanje o tome hoće li sporazumno raskinuti ugovore o radu ili će automatski prijeći u Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) te postati državni službenici. AUDIO ima ukupno 219 zaposlenih, od čega 211 na neodređeno vrijeme. Prelaskom u DUUDI plaće bi im pale za oko 40 posto, no više od plaća audijevce muči gubljenje stečenih prava. Pravni sljednik AUDIO-a bit će, naime, Centar za restukturiranje i prodaju (CERP), no umjesto u CERP, prelazak im se nudi samo u DUUDI. I to bez usvojene sistematizacije, pa nije poznato koliko će zaposlenika biti potrebno i tko bi od postojećih mogao zadovoljiti kriterije državne službe.

Za sporazumni razlaz, prema prvim informacijama, zainteresiran je nemali broj zaposlenika Agencije, oko 50, i to onih koji udovoljavaju uvjetima za mirovinu. Uzme li se da bi u prosjeku otpremnina za tu kategoriju po zaposlenom bila između 120 i 150 tisuća kuna bruto, za AUDIO bi to značilo da mora osigurati oko sedam milijuna kuna. Uvjet za taj "deal" povlačenje je bilo kakvih sporova s Agencijom. AUDIO još nije riješio situaciju s nekoliko radnika ugašenog HFP-a, koji nikad nisu pristali na nove ugovore, već ih se plaća po starima. Još se provode i ovrhe po nalogu Vrhovnog suda za sporove koje su dobili bivši HFP-ovci, a od 17 ih još 10 čeka realizaciju. Riječ je o predmetima od oko milijun kuna. AUDIO čeka tjedan u znaku teških razgovora važnih za budući sustav upravljanja. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Mene zanima hoće li državno odjetništvo istraživati dosadašnji rad audia koliko su potrošili love na svoje plaće i sad za potencijalne otpremnine i dali si ti ljudi uopće išta radili.
Prvi na udaru bi trebali biti oni koji su ih osnovali a onda ovi koji su ih naslijedili.
Predlažem da POSLOVNI.HR osnuje stup srama,kretenizma,lopovluka,javašluka …itd
… ne mogu svi legalno krasti mora netko i blejati … to smo mi forumaši
Neka nam živi Hrvatska

PLJAČKA DRŽAVNOG NOVCA !!! Zamislite- kakva bahatost DUUDEKA….
Osim što će opljačkati Proračun za pravo, malo bogatstvo otpremnine-
a što običan , čovjek ne zaradi pošteno-za svoj radni vijek- još
se mora razmišljati o tome -kako ih se najbezbolnije riješiti….to je da
poludiš-kako se RASIPA- naš novac …na liječine, i masu parazita
ove države….
Gosp. Liniću- srežite plaće na minimalac- onda ih otpremite.u PČM…!!!

New Report

Close