Atlas otkazao putovanja za Pariz, u Kompasu optimistični

Autor: Marija Crnjak , 16. studeni 2015. u 22:00
Pariz je jaka turistička destinacija/REUTERS

Situacija s rezervacijama za Pariz normalizirat će se u sljedećih desetak dana ako se u međuvremenu ništa ne dogodi, kaže Ivan Pukšar, direktor Kompasa Zagreb, koji je ovoga vikenda imao grupu u Parizu.

Kako Pariz trenutačno ne može ponuditi garanciju za bezbrižan odmor, putnička agencija Atlas u ponedjeljak je donijela odluku o otkazivanju svih ovogodišnjih polazaka za Pariz, uključujući i čarter polazak iz Dubrovnika, na kojem je trebao biti spojen incoming i outgoing segment poslovanja, odnosno francuski gosti su trebali stići u Dubrovnik.

"Redovito pratimo preporuke Ministarstva vanjskih i europskih poslova, u kontaktu smo s partnerima na destinaciji i svim uključenim stranama. Naši francuski partneri kooperativni su i pokušavaju zajedno s nama ublažiti posljedice ovog tragičnog događaja. U redovitoj smo komunikaciji s klijentima kojima nudimo alternativna rješenja i neki od polazaka iz naše bogate ponude putovanja diljem svijeta. Velik potencijal svakako vidimo u našim čarterima za Portugal, Palma de Mallorcu i Maltu, kao sigurne destinacije i adekvatan izbor za sigurna, popularna blagdanska putovanja", kažu u Atlasu, gdje planiraju ponovno pozicionirati Pariz nakon smirivanja situacije.  

U agenciji Kompas Zagreb optimistični su. Štoviše ovog su vikenda uspješno odradili grupu hrvatskih turista u Pariz. "Prema trenutačnim podacima, otkaza nema, iako treba reći da smo ovih dana u relativnoj niskoj sezoni bukiranja i da su uglavnom aktualni novogodišnji paketi. Imali smo grupu u Parizu ovaj vikend i sve je prošlo u najboljem redu u danim okolnostima. Subotu su proveli u gradu zajedno s vodičem, a u nedjelju ujutro se vratili prema programu. U kontaktima smo s kolegama iz Francuske.

Prema  prvim informacijama, zasad nema većih otkaza. Velik broj gostiju koji dolazi u Francusku već se nalazi na proputovanju", kazao nam je Ivan Pukšar, direktor Kompasa Zagreb. S obzirom na to da je Pariz najjača svjetska turistička destinacija, Pukšar procjenjuje da će se situacija s rezervacijama za Pariz normalizirati u sljedećih desetak dana ako se u međuvremenu ništa ne dogodi, kako se upravo i dogodilo nakon terorističkog napada u siječnju. Oporavku rezervacija svakako pomažu nešto bolje cijene koje se mogu očekivati.

Komentirajte prvi

New Report

Close