Atlantska prodala hotel Lapad dubrovačkom trgovcu

Autor: Marija Brnić , 09. ožujak 2016. u 22:00
Lapad ima 70-ak zaposlenika/Goran Stanzl/PIXSELL

Kupac hotela dubrovačkog brodara poduzetnik je Ivo Brbora, vlasnik tvrtke DB Kantun. Cijena nije objavljena.

Atlantska plovidba finalizirala je i prodaju posljednjeg hotela iz svog portfelja te se definitivno povukla iz turizma. Kako je dubrovačka brodarska tvrtka objavila na Zagrebačkoj burzi, obavljen je prijenos vlasništva na kupca Hotela Lapad, za koji je, kako se navodi, radi jednostavnije realizacije transakcije u veljači provedeno i preoblikovanje tvrtke iz dioničkog u društvo s ograničenom odgovornošću.

Vrijednost same prodaje se ne navodi. Kupac Lapada, čiji je temeljni kapital 89 milijuna kuna, a godišnji prihod na razini 30 mil. kn, dubrovački je poduzetnik Ivo Brbora, vlasnik tvrtke DB Kantun.  Hotel Lapad je otvoren je još 1914. i među rijetkima je na dubrovačkom području koji se može pohvaliti da je očuvao stari izgled. Posljednjih godina investirano je u njegovo podizanje u hotel s četiri zvjezdice, a prema najavama novog vlasnika, taj postupak će se nastaviti jer mu je cilj da Lapad postane novi dubrovački hit-hotel.

Taj posao dubrovački poduzetnik povjerit će sinovima, a preuzimanje Lapada, kako je objavio u lokalnim medijima, označit će i njegov izlazak iz trgovine u kojoj je izgradio svoju karijeru.  Brbora je na dubrovačkom području poznat po lancu trgovina "Semafor".  Atlanska plovidba ovim procesom posvećuje se core bussinesu nakon što je zbog krize i pada aktivnosti na brodarskom tržištu najprije 2012. prodala hotel Grand na Lopudu Anker Grupi, a 2014. i Hilton Imperial rovinjskoj Adris grupi, a propali su i pokušaji tvrtke za proboj u nautičkom turizmu jer nije dobila koncesije za gradnju novih dubrovačkih marina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close