Atlanticu za novu tvornicu 10 mil. eura kredita EBRD-a

Autor: Poslovni dnevnik , 18. rujan 2014. u 22:00
Emil Tedeschi, vlasnik Atlantica/Ž. Bašić/PIXSELL

Prve energetske pločice iz pogona u Novoj Gradišci očekuju se u prvom kvartalu 2015.

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i Atlantic Grupa potpisale su ugovor o 10 milijuna eura kredita namijenjenog ulaganju u gradnju i opremanje tvornice za proizvodnju proteinskih pločica u Novoj Gradišci.

Preostalih šest milijuna eura do ukupne vrijednosti te investicije kompanija financira iz vlastitih sredstava, izvijestili su iz Atlantic grupe.Prvi čovjek EBRD-ova poljoprivrednog sektora za središnju i jugoistočnu Europu Miljan Ždrale kazao je kako od te investicije očekuju da osigura dugoročan doprinos održivom razvoju i konkurentnosti kompanije, zahvaljujući lokalnoj proizvodnji, unapređenju fleksibilnosti i poboljšanim maržama. Potpredsjednik za financije i IT u Atlantic grupi Zoran Stanković istaknuo je da središnja europska razvojna financijska institucija na njihovu projektu pokazuje ne samo svoju ulagačku nego primarno razvojnu dimenziju.

Alantic je ulaganje u tu tvornicu počeo u rujnu 2013. potpisivanjem predugovora u Industrijskom parku Nova Gradiška. Rječ je o projektu vrijednom 16 milijuna eura koji će u prvoj godini proizvodnje otvoriti 50, a uz planirani rast u konačnici 160 novih radnih mjesta. Gradnja je počela u travnju, a prvi proizvodi s novih linija očekuju se u prvom kvartalu 2015. Alantic kao vodeći europski proizvođač sportske i aktivne prehrane pod brendom Multipower najveći dio asortimana proizvodi u vlastitim pogonima u okolici Hamburga te u Rogaškoj Slatini, dok je energetske pločice proizvodio ugovorno kod treće strane. 

Komentirajte prvi

New Report

Close