‘ASDA se potvrdila kao prvorazredni poslovni događaj’

Autor: Poslovni dnevnik , 10. travanj 2019. u 22:00
U Splitu je održana i vojna vježba/B. Ščitar/VL/PIXSELL

Split je ugostio 185 izlagača iz 26 zemalja te 33 strana izaslanstva visokih vojnih i državnih dužnosnika, a resorni ministar poručio je kako je to odlična prilika za promociju i afirmaciju domaćih proizvođača.

Split je od jučer po peti put domaćin međunarodnog skupa Jadranska vojna i zrakoplovna izložba i konferencija – ASDA, na kojoj su novitete u proizvodnji naoružanja i vojne opreme predstavila 185 izlagača iz 26 zemalja. 

U društvu 33 strana izaslanstva visokih vojnih i državnih dužnosnika, potpredsjednik Vlade i resorni ministar Damir Krstičević pohvalio se kako je ovo dosad najveća ovakva izložba u Hrvatskoj, te ustvrdio kako se ASDA potvrdila kao prvorazredni poslovni događaj i mjesto upoznavanja s novim proizvodima i tehnologijama. 

"Ovaj je sajam prilika i za razvijanje te jačanje suradnje sa savezničkim i partnerskim zemljama i tvrtkama. Svijet se brzo mijenja, razvijaju se novi centri vojne i političke moći koji bi u agresivnoj promociji vlastitih interesa mogli utjecati na nas i na naš način života. Stoga se ne smijemo opustiti već moramo angažirati naše najveće potencijale, osloboditi inovativnost i razvijati nova rješenja kako bi bili ispred onih koji razvijaju potencijal da nas ugroze", zaključio je Krstičević koji ovu manifestaciju smatra odličnom prilikom za dodatnu međunarodnu promociju i afirmaciju domaće vojne industrije.

  Justin Web, čelnik američke kompanije TNT Production Inc., koja uz potporu hrvatske Vlade  organizira ovu izložbu, s ministrom Krstičevićem potpisao je sporazum o daljnjoj suradnji s Ministarstvom obrane Republike Hrvatske kako bi se ASDA nastavila i u  budućnosti.

Nakon otvaranja sajma, u vojarni Admiral flote Sveto Letica Barba za uzvanike je održana demonstracija združenih vojnih sposobnosti koja je, pojasnili su u MORH-u, prezentirala sposobnosti združenog djelovanja domaćih postrojbi, ali i dio kvalitetnih proizvoda hrvatske obrambene industrije kojima su opremljeni pripadnici Hrvatske  vojske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close