Artuković: Nismo zainteresirani za kupnju Kanaana

Autor: Jolanda Rak Šajn/VL , 20. srpanj 2014. u 22:00
Franck drži 35 postotni udjel na tržištu čipsa u Hrvatskoj i neosporni je lider

Čelni čovjek zagrebačkog Francka, lidera na domaćem tržištu čipsa, komentira najave preuzimanja Kanaana iz Donjeg Miholjca.

I uz najavljena preslagivanja na tržištu, mi nastavljamo s provedbom naše strategije i zacrtanih poslovnih planova za ovu i naredne godine.

Naravno da je zdrava konkurencija uvijek dobrodošla, a od toga će u pravilu najveću korist imati potrošači, kažu u Francku, jednom od najvećih hrvatskih proizvođača u prehrambenoj industriji, komentirajući potencijalno preuzimanje donjomiholjačkog proizvođača čipsa Kanaana od strane Atlantic grupe. "Tržište čipsa u Hrvatskoj uvijek bilo iznimno konkurentno i dinamično.No unatoč tim izazovima, Franck je zadržao lidersku poziciju i suvereno vlada u kategoriji čipsa gdje držimo više od 35% udjela na hrvatskom tržištu, dok nas prvi sljedeći brendirani konkurent prati s 5% tržišnog udjela.

Franckov čips količinski je uvjerljivo najjači pojedinačni brend čipsa, a s 40% vrijednosno nadmašujemo ukupnu realizaciju čipsa svih privatnih marki kao najzastupljenijeg segmenta u ovoj kategoriji na tržištu", objašnjava predsjednik uprave Dubravko Artuković. Dodaje kako je za Franck, kao tržišnog lidera, iznimno važno nastaviti ulagati u proizvodne procese i inovacije, čime se potiče razvoj cjelokupnog tržišta.Osim u RH, Franck je dobro pozicioniran i u BiH, gdje ima tvornicu u Grudama, Sloveniji, Makedoniji, Albaniji i Kosovu, a izvozi i u Austriju, Njemačku, Nizozemsku, Rumunjsku, Irsku, Kanadu i SAD te Češku, Slovačku i Crnu Goru. S Kanaanom koji je zapao za oko Emilu Tedeschiju, u Francku pak nikada nisu ni razmatrali mogućnost suradnje, tvrdi Artuković.

"Jedan od ključnih kriterija kojima se vodimo u izboru naših poslovnih partnera prije svega je usklađenost s visoko postavljenim standardima proizvodnje i kvalitete finalnog proizvoda koji smo si zadali i s čime u biti upravljamo razvojem, u ovome slučaju, tržišta čipsa u Hrvatskoj na kojem nema prostora za kompromise", odgovara Artuković.Sav Franckov čips, napominje, proizvodi se isključivo od domaćeg krumpira, kojega uzgaja 25 kooperanata na području Hercegovca u blizini Garešnice.

Komentirajte prvi

New Report

Close