Poduzetnik iz SAD-a američki san ostvarit će u Hrvatskoj

Autor: Lidija Kiseljak/VL , 21. siječanj 2016. u 11:31
Art Hill dugo je bio savjetnik za male poduzetnike

Poduzetnik iz SAD-a predavat će na pulskoj Politehnici i razvijati tvrtku.

Art Hill, 69-godišnji američki poduzetnik i savjetnik, odlučio je ne otići u mirovinu nego nastaviti raditi kao predavač na Visokoj tehničkoj poslovnoj školi – Politenika u Puli.

Tamo je već bio gostujući predavač, a Hrvatska je na njega ostavila velik dojam. U toj poslovnoj školi nisu nam htjeli potvrditi  kad će Hill krenuti s predavanjima, no njegovu životnu i poslovnu priču, u kojoj se uz ostalo govori o njegovu preseljenju u Hrvatsku, donijele su dnevne novine East Oregonian iz američke države Oregon, gdje je Hill i najviše djelovao. Dugo je bio savjetnik za male poduzetnike, vodio je i Razvojni centar za mali biznis. U tekstu ga opisuju kao osobu koja vozi izazove, pa i ne čudi što se odlučio na takav iskorak.

Nedavno je objavio knjigu "Venture financije – vodič za male i startup poduzetnike". Suradnju s istočnom Europom počeo je upravo gostujući na Visokoj tehničkoj poslovnoj školi u Puli, gdje se vraćao više puta diveći se ljepoti Hrvatske, piše East Oregonian. Hillovi korijeni su iz Slovačke. Najavio je učenje hrvatskog jezika prije nego što počinu predavanja iako će ih  održavati na engleskom. Za East Oregonian je najavio i razvoj vlastite tvrtke u Hrvatskoj koja se bavi trgovinom hrvatskim vinima, uljima i još nekim proizvodima. 

Komentari (6)
Pogledajte sve

Taj po meni nije normalan.
Kad shvati gdje je došao ostat će bez gaća.

Možda ima sado-mazo sklonosti prema birokratskom aparatu pa će mu se taj san stvarno i ostvariti.

samo neka on krene raditi u Hrvatskoj, neće moći ni spavati, a kamoli sanjati

Mislim da je puno teze nesto prodati i NAPLATITI, nego proizvesti. Police su pune raznih artikala iste namjene, ali sve dok ne dobijes novac za svoj proizvod, nisi nista napravio. Naravno da nepodcjenjujem proizvodnju, samo sam je stavio na adekvatno mjesto u hranidbenom lanacu. Zato, ako ovaj gospodin uspije izvesti top vina a nadasve ulja u USA, welcome!

New Report

Close