Arriva preko srpske Laste jača i u Hrvatskoj

Autor: Darko Bičak , 08. prosinac 2014. u 22:00
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Britanci su vlasnici Panturista.

Beograd/Split Uskoro bi moglo doći do nove konsolidacije cestovnog putničkog prometa u cijeloj regiji nakon najava da je međunarodna grupacija Arriva, koja u Hrvatskoj posjeduje osječki Panturist, zainteresirana za preuzimanje srpskog prijevoznika Lasta.

Naime, kako pišu mediji u susjednoj zemlji, Arriva, internacionalna kompanija sa sjedištem u britanskom Sunderlandu, obavijestila je Agenciju za privatizaciju Srbije da bi željela kupiti Lastu iz Beograda te Severtrans iz Sombora. Za Lastu, koja zapošljava više od 4000 ljudi i jedan je od najvećih prijevoznika na Balkanu, interes je pokazalo ukupno osam investitora.

Ako bi preuzela Lastu, Arriva bi preko nje bi došla u posjed i Lastinih tvrtki kćeri u regiji – Lastra Lazarevac, Lasta Montenegro iz Podgorice, Lasta Banjaluka iz istoimenog grada te hrvatske kompanije Otisak putovanja iz Splita, koju je srpska tvrtka kupila 2010. godine. Otisak putovanja imaju šest zaposlenih i služe kao potpora organiziaciji Lastinih linija na relaciji Beograd – Split. Prošle godine imali su prihod od dva milijuna kuna,  što je realizacija koja je stabilna već nekoliko godina. 

Komentirajte prvi

New Report

Close