Arena Centar nabujat će za 14.000 m2

Autor: Saša Paparella , 07. veljača 2018. u 22:00
Vlasnik trgovačkog centra je nekretninski fond New Europe Property Investments/Arena Zagreb

Ove se godine otvara novih 6000 prodajnih kvadrata, a dogodine je u planu otvorenje retail parka na 8000 kvadratnih metara, najavili su iz centra.

Najveći zagrebački trgovački centar, Arena Centar,  smješten u neposrednoj blizini dvorane Arena Zagreb, nakon rekordnih milijun posjetitelja u svojih 200 trgovina u prosincu 2017. tijekom ove godine najavljuje širenje na gotovo 6000 kvadratnih metara nove prodajne površine.

"U centar će ući i neki novi anchor zakupci, koji su po mišljenju vjernih posjetitelja Arena Centra nedostajali. U tom zahvatu dio postojećih trgovina će se relocirati, što će trgovci iskoristiti za unapređenje koncepata, te proširenje ponude na većim kvadraturama", javljaju iz Arena Centra. Za 2019. najavljuju i otvorenje retail parka ispred zapadnog dijela Arena Centra, što će donijeti novih 8000 kvadratnih metara prodajne površine. 

Tvrtka Arena Centar Zagreb d.o.o., koja upravlja trgovačkim centrom, godinama je u prosjeku imala po 140 milijuna kuna prihoda, no ta je svota 2016. povećana na 173 milijuna kuna, podaci su Poslovne Hrvatske. Paralelno se smanjivao i minus u poslovanju, od nekadašnjih desetaka milijuna kuna godišnje je sveden na osam milijuna kuna u 2016. Nismo uspjeli doznati da li je taj trgovački centar lani ostvario dobit.

 

173 milijuna

kuna lanjski je prihod tvrtke Arena Center Zagreb

No, vlasnici su zadovoljni. "Dvoznamenkasti postotak rasta potrošnje u trgovinama centra potvrđuje činjenicu da je Arena Centar i dalje vodeći shopping centar u Hrvatskoj, te da svojim inovativnim pristupom pronalazi načine kako privući posjetitelje. Zadovoljni smo rezultatom s kojim smo zatvorili 2017.,  no i dalje osluškujemo želje i potrebe naših vjernih posjetitelja čija očekivanja želimo nadmašiti", izjavio je Tomislav Dekalić, direktor Arena Centra.

Vlasnik trgovačkog centra na južnom ulazu u Zagreb je  nekretninski fond New Europe Property Investments (NEPI), koji je u studenome 2016. kupila tvrtku Arena centar Zagreb d.o.o. za 237,5 milijuna eura od prijašnjeg vlasnika, tvrtke Granit Polus Lanište, u vlasništvu ciparskog fonda Lobularia Ventures. Nakon potpisivanja ugovora, u medijima je objavljeno da se 218,5 milijuna eura odnosi na 62.000 četvornih metara trgovačkog centra.

Preostalih 19 milijuna eura odnosilo se na kupnju 4,4 hektara građevinskog zemljišta, za koje su predstavnici NEPI-ja tada rekli da se "može koristiti za buduće širenje centra ili razvoj zasebnih sadržaja".Kako stoji u sudskom registru, svih sedmero direktora tvrtke Arena Center Zagreb d.o.o. rumunjski su državljani.  U medijima je objavljeno da se NEPI nalazi u većinskom vlasništvu nekoliko južnoafričkih kompanija, a njegove su dionice izlistane na burzama u Johannesburgu, Londonu i Bukureštu. U fokusu kompanije je širenje na tržištima tranzicijskih zemalja Europe, a već su prisutni u Rumunjskoj, Češkoj, Slovačkoj i Srbiji. 

Komentirajte prvi

New Report

Close