Arapi zainteresirani za hrvatska goveda i ovce

Autor: Božica Babić , 27. studeni 2013. u 16:54
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL

Hrvatskim farmerima stočarima otvara se nova mogućnost izvoza goveda i ovaca na tržišta više zemalja s područja Bliskog istoka, a posebno u Ujedinjene Arapske Emirate.

Hrvatskim farmerima stočarima otvara se nova mogućnost izvoza goveda i ovaca na tržišta više zemalja s područja Bliskog istoka, a posebno u Ujedinjene Arapske Emirate. Danas je naime, u Ministarstvu poljoprivrede održan inicijalni sastanak na kojem se razgovaralo o mogućnosti trgovanja. Tim Ministarstva vodila je pomoćnica ministra Mirjana Mataušić Pišl dok su interes potencijalnih kupaca izložili predstavnici tvrtke IFC – Trading Ali AlKhatib i Fadij Salfiti, njihov predstavnik u RH Romeo Radić iz tvrtke INTER DELTA-e Zagreb, te Hammad Ahel i M. Zaky Ahel koji već godinama lobiraju za Hrvatsku i promoviraju naše proizvode u arapskom svijetu. 

Na tom prvom susretu izaslanstvo iz UAE-a i Bliskog istoka iskazalo je veliki interes za uvozom živih goveda i ovaca kao i za njihovim mesom, a koje izvorno potječe iz Hrvatske. Razmijenjene su informacije o kapacitetima kao ključnom uvjetu za ostvarivanje moguće trgovine, te je na startu pregovora izneseno kako bi se kroz dugoročnu suradnju kroz ovaj izvozni kanal moglo prodati najmanje 150 tisuća goveda i do 400 tisuća ovaca.

Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane pri Ministarstvu poljoprivrede prihvatila je obvezu usklađivanja veterinarsko – zdravstvenih uvjeta potrebnih za ostvarivanje izvoza na arapska tržišta, najavljujući kako će podržati sve hrvatske izvoznike koji su zainteresirani za plasman svoje proizvodnje u zemlje visoke platežne moći kakvo je područje Bliskog istoka.

Komentirajte prvi

New Report

Close