‘Apsolutno nismo odgovorni’

Autor: Marina Biluš , 03. travanj 2018. u 21:59
Počela je sanacija kod produktovoda/I. Galović/PIXSELL

Policija i DORH ‘zakopčano’ o istrazi, CRODUX se još brani.

Osjeća li se Crodux odgovornim za onečišćenje slavonskobrodskog vodocrpilišta, upitali su novinari jučer direktor Crodux energetike Branka Radoševića na mjestu sanacije onečišćenih površina uslijed ekološkog incidenta zbog kojih je taj grad ostao bez pitke vode. 

"Apsolutno ne", odgovorio im je ponavljajući službeni stav kompanije. Ipak, Radošević je pritom iznio jednu ogradu, koja se dosad nije spominjala kada je u pitanju količina benzina koja je istekla prilikom testiranja produktovoda kojeg je 28. ožujka provodila tvrtka kojoj je na čelu.

"Pouzdano ne mogu tvrditi je li iscurilo 150 ili 200 litara, ali mogu da smo pokupili svu tekućinu koja je istekla i koju smo našli s vodom. Pokupljena je i zbrinuta na sigurno mjesto", rekao je.

Ali potom dodao i ovo: "Ostali dio tekućine vjerojatno ćemo naći u zemlji ako ju je zemlja usisala". Je li već razgovarao s Policijom i Državnim odvjetništvom koji provode istragu nije odgovorio. A MUP i DORH jučer o svemu šturo.

Uz objašnjenje da su izvidi tajni, potvrdili su tek istragu na osnovu kaznenih prijava koje je podnio gradonačelnik Sl. "Kad sve pribavimo i utvrdimo, bit ćete izvješćeni", rekao je Antun Valić, načelnik Policijske uprave brodsko-posavske. 

Komentirajte prvi

New Report

Close