Aviopolis bi omogućio generiranje gotovo 20.000 radnih mjesta

Autor: Agencija VLM , 10. travanj 2013. u 13:09
Ante Đapić; Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Od Vlade RH ne tražimo neku veliku pomoć, nego samo da nam ne smeta i ne favorizira Zagreb, poručio je Đapić.

Generiranje gotovo 20.000 novih radnih mjesta najavio je nezavisni kandidat za gradonačelnika Osijeka Anto Đapić kroz svoje predizborne projekte Aviopolis te Središnja logistička baza. Ključno je, ističe, oživjeti putnički i cargo promet u Zračnoj luci Osijek. No, u osnaživanje domaćih i međunarodnih linija moraju se, navodi, uključiti država i lokalna zajednica.

– Osijek ima problem sa Zagrebom, pogotovo nakon dolaska Francuza, pokušat će se sve usmjeriti na tu zračnu luku. No, naš je položaj bolji – kazao je. Nedopustivo je, poručuje, da država ne subvencionira zračni promet prema Osijeku, dok na Jadranu potpomaže svih pet zračnih luka. Za Aviopolis bi se, pojašnjava Đapić, trebalo naći strateškog partnera koji bi u Osijeku imao domicilnu aviokompaniju.

– Primjerice, Izraelci bi u Osijek mogli dovesti svoj teret i onda ga manjim avionima disperzirati po drugim zemljama. Od Vlade RH ne tražimo neku veliku pomoć, nego samo da nam ne smeta i ne favorizira Zagreb – izjavio je.

Izgradili bi se i skladište, hladnjača, postrojenje za preradu i pakiranje, kao i za održavanje zrakoplova.

Za realizaciju ovog ambicioznog projekta trebale bi četiri godine, a isto toliko trajat će i nastanak Središnje logističke baze. U ovom drugom, na 40 hektara površine izgradili bi se, među ostalim, hladnjača i postrojenja za preradu voća i povrća. Baza bi bila smještena u blizini Veletržnice.

– I tu bismo našli strateškog partnera, a interes su pokazali Turci – zaključio je.

Đapić je, podsjetimo, već ranije predstavio Tech City, mali grad u kojem bi bilo 2000 stanova, 8000 stanovnika i 120 novih poduzeća. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Najbolje Đapića strpatu u taj avion ( ili bilo koji drugi, ako bi ga uopće primili[emo_smijeh]) na prvom letu sa kartom u jednom smjeru!!!

Političari su zaista u stanju izgovoriti ono što ni pas s maslom ne bi pojeo.

New Report

Close