Apartmane Medena želi grupacija Der Touristik

Autor: Poslovni dnevnik , 13. kolovoz 2014. u 14:33
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Tijekom priprema za skupštinu ponuda 3E Turizma će se još finalizirati u određenim detaljima s većinskim vlasnikom i ponuditeljem.

Ugostiteljsko-turistička tvrtka Apartmani Medena iz Segeta Donjeg kod Trogira ponudu za strateško partnerstvo i dokapitalizaciju od tvrtke 3E Turizam, partnerske tvrtke jedne od najvećih njemačkih turističkih grupacija Der Touristik, ocijenila je prihvatljivom te će o tome odlučivati njena izvanredna glavna skupština.

Objavila je to jučer na Zagrebačkoj burzi tvrtka Apartmani Medena dodajući da su ponudu tvrtke 3E Turizam zaprimili posredstvom većinskog vlasnika, pri čemu ne navode kojeg. Apartmani Medena su u većinskom državnom vlasništvu te je zadnjih desetak godina više puta bezuspješno tražen investitor za kupnju, privatizaciju i slično.

Po podacima s web stranica SKDD-a, na skrbičkom računu kod Hrvatske poštanske banke drži se gotovo 69 posto dionica te tvrtke, a drugi po veličini dioničar je državni Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) sa 8,79 posto dionica. U objavi na Zagrebačkoj burzi iz Apartmana Medena ne navode datum održavanja izvanredne glavne skupštine koja će odlučivati o toj ponudi, ali dodaju da će u dogovoru s većinskim vlasnikom pripremiti materijale za tu skupštinu.

Tijekom priprema za skupštinu ponuda 3E Turizma će se još finalizirati u određenim detaljima sa većinskim vlasnikom i ponuditeljem, ali to neće, kako kažu, mijenjati suštinu ponude. Iznose i sažetak te ponude u kojem se navodi da je 3E Turizam partner grupacije Der Touristik GmbH koja je dio REWE Grupe, te da će se dokapitalizacija izvršiti izdavanjem nove emisije dionica u vrijednosti iznosa obveza prema vjerovnicima u postupku predstečajne nagodbe i njihovo namirenje u 100-postotnom iznosu.

U ponudi je i dodatni iznos dokapitalizacije Apartmana Medena kojim bi se obnovili i uredili postojeći kapaciteti i uložilo u razvoj, pri čemu te iznose ne navode, ali dodaju da će nakon dokapitalizacije otkup dionica svim sadašnjim dioničarima Apartmana Medena ponuditi po cijeni od 125,40 kuna po  dionici. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

Muti se nesto.. [emo_smijeh][/url]

New Report

Close