Antonescu: EU će biti snažnija s Hrvatskom u svojim redovima

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. lipanj 2013. u 12:21
Photo: EPA/ROBERT GHEMENT

Leko je rekao da je s Antonescuom razgovarao o odnosima Hrvatske i Rumunjske te da su konstatirali da su oni vrlo dobri, partnerski te da dvije zemlje imaju puno zajedničkih tema

Rumunjska pozdravlja ulazak Hrvatske u Europsku uniju i uvjerena je da će EU biti snažnija s Hrvatskom u svojim redovima, izjavio je u utorak u Zagrebu predsjednik rumunjskog senata Crin Antonescu nakon sastanka sa svojim domaćinom, predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom.

"Rumunjski parlament pozdravlja ulazak Hrvatske u EU", rekao je Antonescu, podsjetivši da je hrvatski Ugovor o pristupanju jednoglasno ratifician u njihovom parlamentu. "Uvjereni smo da će EU biti snažnija s Hrvatskom u svojim redovima. Uvjereni smo također da će Rumunjska u Europskoj uniji imati i partnera i prijatelja više", istaknuo je on u izjavi za novinare.

Leko je rekao da je s Antonescuom razgovarao o odnosima Hrvatske i Rumunjske te da su konstatirali da su oni vrlo dobri, partnerski te da dvije zemlje imaju puno zajedničkih tema o kojima u budućnosti trebaju češće razgovarati.

"Konstatirali smo da postoji potreba i da postoji mogućnost da parlamenti dviju zemalja uspostave tješnju suradnju, posebice suradnju u europskim institucijama kada Hrvatska postane članicom EU-a 1. srpnja", kazao je Leko novinarima.

Također je rekao kako su konstatirali da postoji velika mogućnost za povećanje gospodarske suradnje i kulturne suradnje.

Antonescu je izjavio da Rumunjska u Hrvatskoj vidi vrlo važnog partnera u pogledu stabilnosti na Balkanu, važnog partera u Dunavskoj strategiji i partnera s kojim može razvijati gospodarske odnose.

Antonescu je pozvao Leku u posjet Bukureštu, što je predsjednik Sabora sa zadovoljstvo prihvatio.

Komentirajte prvi

New Report

Close