Anto Perković više nije dioničar Badela 1862, ocu i sinu isplaćeno između 10 i 11 milijuna kuna!

Autor: Božica Babić , 10. travanj 2015. u 16:39
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

Isplata Perkovića otvara prostor za dolazak novog vlasnika.

Anto Perković, bivši predsjednik Uprave Badela 1862 i njegov sin Ivan više nemaju dioničarskih udjela u tvrtki. U četvrtak (9. travnja) su otac i sin Perković isplaćeni temeljem nagodbe koju su potpisali 17. ožujka s aktualnim većinskim vlasnikom tvrtke, a to je država.

S ovom isplatom, stoji u obavijesti koja je danas proslijeđena svim zaposlenicima Badela (Poslovni dnevnik dobio je presliku), "u cijelosti su riješeni svi statusni i ostali sporovi između društva Badel 1862 i Ante Perkovića te njegovog sina Ivana, čime je istodobno okončana i pravna nesigurnost u vezi s postojećom vlasničkom strukturom društva Badel 1862 u kojoj je Republika Hrvatska većinski dioničar."

Nagodba i isplata, navodi se dalje, provedene su "nakon dugotrajnih pregovora vođenih u punoj koordinaciji menadžmenta, predstavnika Nadzornog odbora te uz sve potrebne suglasnosti, počevši od povjerenika predstečajne nagodbe do CERP-a i Ministarstva gospodarstva."

U dopisu naravno nema iznosa odštete koji su dobili Anto i Ivan Perković, u Upravi Badela pozivaju se pak na poslovnu tajnu i ne žele otkriti taj podatak. Među Badelovcima koji su danas u prijepodnevnim satima u proizvodnim pogonima na Žitnjaku ostali iznenađeni, zapravo šokirani, primljenom viješću, u vrlo kratkom roku iscurio je detalj da je Perkovićima isplaćeno 10-11 milijuna kuna.

Perkovići su, nažalost, ostali nedostupni za komentar, a razgovorljiv nije bio ni Danijel Buntak, tajnik Udruge Badel Badelovcima. Više ga je interesiralo od kuda nam njegov broj mobitela. Na kraju je ipak tek kratko dodao kako nije ovlašten za izjave i najavio kako će se uskoro o svemu očitovati upravni odbor Udruge.

Isplata Perkovića trebala bi označiti kraj višegodišnje trakavice oko Badela i definitivno otvoriti prostor za dolazak novog vlasnika koji će, nadajmo se, ne samo stabilizirati poslovanje nego i financijskom injekcijom potaknuti razvoj tvrtke iza koje je tradicija dulja od stoljeća, a u portfelju brojni proizvodi koji na tržištu drže lidersku poziciju i na svim prestižnim inozemnim sajmovima osvajaju mnoge medalje.

Badel je, podsjetimo uz nagodbu s Perkovićima istodobno razriješio i spor s Bobitom te zadrugom Dingač s Pelješca.  Objavljen je i javni poziv kojim se traži strateški partner, njegova prva zadaća je dokapitalizirati tvrtku sa 150 milijuna kuna, a rok za davanje ponuda izlazi 18. svibnja 2015.

Komentirajte prvi

New Report

Close