Anto Đapić u drugom krugu izbora za župana podupire kandidata HDZ-a

Autor: Poslovni.hr/Hina , 23. svibanj 2013. u 12:51
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Na konferenciji za novinare u osječkome HDZ-u Đapić je kazao kako njegova lista smatra da župan mora biti čovjek iz naroda

Nositelj nezavisne županijske liste Anto Đapić izjavio je danas u Osijeku kako će u drugom krugu izbora za novog osječko-baranjskog župana njegova lista poduprijeti kandidata koalicije HDZ-HSP AS Gorana Ivanovića (HDZ).

Na konferenciji za novinare u osječkome HDZ-u Đapić je kazao kako njegova lista smatra da župan mora biti čovjek iz naroda, koji će voditi računa o širem i općem, a ne osobnom dobru i koji će županiju izvući iz izolacije u kojoj se sada nalazi.

Želimo promjenu u Osijeku i u Županiji. Smatramo da će Ivanović biti odličan župan i dajemo mu potporu te držimo da ima velike šanse pobijediti u drugom krugu, ocijenio je Đapić.

Ivanović je izrazio zadovoljstvo što ga podupiru ljudi, koji su u izbornoj kampanji, kao i HDZ, promicali da ovoj Županiji treba novi politički okvir. Nadam se da ćemo sinergijom naših glasova uspjeti dokazati kako ova Županija može drugačije i bolje nego do sada, rekao je Ivanović.

Ivanović je opovrgnuo medijska nagađanja po kojima HDZ dogovara koaliciju s HDSSB-om, ocjenivši kako je to "apsolutna laž i neistina".

Ovoga trenutka nismo razgovarali, niti ćemo razgovarati s HDSSB-om o stvaranju većine u Županijskoj skupštini, jer imamo samo jedan cilj, a to je pobjeda na izborima za župana, rekao je Ivanović. Dodao je da nikakavi pregovori ni s jednom politčkom opcijom nisu u tijeku te da se HDZ nije ništa dogovorio s HDSSB-om, a ne vjeruje ni da će se dogovoriti.

"Da HDZ razgovara s HDSSB-om jamčim da mi danas ne bi bili ovdje", poručio je Đapić.

U prvom krugu izbora za župana kandidat koalicije HDSSB-Zeleni Hrvatske (ZH) Vladimir Šišljagić dobio je 40,86 posto glasova a Ivanović 22,73 posto. Kandidat Đapićeve nezavisne liste za župana Josip Vuković dobio je 2,72 posto glasova, a ova nezavisna lista, na izborima za novi saziv Županijske skupštine osvojila je 4,74 posto glasova.

Komentari (3)
Pogledajte sve


to je trgovina, znao je da neće pobjediti, izašao je na izbore uzeo postotak glasova i sada s tim postotkom trguje. Ako HDZ uzme izbore u županiji, vratiti će mu uslugu kroz neku poziciju ili mogućnost posla.

Tocno tako. Ma znao je on unaprijed kako ce to biti, ako vec i nije istrgovao nesto… lokalni mafijasi samo prelaze iz jedne stolice na drugu, narodu sve gore. Katastrofa.

to je trgovina, znao je da neće pobjediti, izašao je na izbore uzeo postotak glasova i sada s tim postotkom trguje. Ako HDZ uzme izbore u županiji, vratiti će mu uslugu kroz neku poziciju ili mogućnost posla.

Bojim se da mu je to los izbor,,,

New Report

Close