Antikorupcijsko povjerenstvo traži informacije o otkazu u Čistoći

Autor: Poslovni.hr/Hina , 01. travanj 2014. u 15:55
Foto: Anto Magzan/PIXSELL

U medijima je objavljeno da je direktorica Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima Ana Urošević dobila izvanredni otkaz jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti Benkove diplome, no iz Čistoće to negiraju.

Antikorupcijsko povjerenstvo Grada Zagreba danas je od zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, predsjednika Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodana Ljubičića i Gradskog kontrolnog ureda zatražilo informaciju o slučaju Ane Urošević, direktorice Sektora za pravne poslove u Čistoći, koja je dobila otkaz jer je navodno zatražila provjeru vjerodostojnosti diplome novog direktora Čistoće Miljenka Benka.

U medijima je objavljeno da je direktorica Sektora za pravne poslove i upravljanje ljudskim resursima Ana Urošević dobila izvanredni otkaz jer je zatražila provjeru vjerodostojnosti Benkove diplome, no iz Čistoće to negiraju tvrdeći da je Urošević sudjelovala u malverzacijama oko ovrha, zbog čega je Čistoća oštećena za 200 milijuna kuna.

Potpredsjednik Gradske skupštine Davor Bernardić (SDP) zatražio je da se raspravi taj slučaj, što je predsjednik Antikorupcijskog povjerenstva Andrija Mikulić (HDZ) odmah i prihvatio.

"Najgora poruka koja se može poslati društvu jest da onaj tko prokaže korupciju sam bude izoliran, stigmatiziran i obješen na stup srama. Upravo suprotno, takav građanin mora biti nagrađen i imati određeni društveni ugled i status kako bi se ubuduće ohrabrilo puno više ljudi", istaknuo je Bernardić.

Mikulić se složio s time i pozvao građane da prijavljuju korupciju poručivši im da će ih Antikorupcijsko povjerenstvo zaštititi, neće odavati njihova imena, a korupciju mogu prijaviti i anonimno.

Od danas će na internetskim stranicama Gradske skupštine biti adresa na koju će građani moći bez straha prijavljivati slučajeve korupcije, najavio je Mikulić.

Antikorupcijsko povjerenstvo nije istražno tijelo niti sud, ali će proanalizirati svaku prijavu i proslijediti je nadležnim tijelima, a potom će o svemu izvijestiti javnost.

Povjerenstvo je danas iza zatvorenih vrata raspravljalo o još tri predmeta i poslalo ih nadležnim tijelima na postupanje, rekao je Mikulić.

Komentirajte prvi

New Report

Close