Ante Žigman izabran za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja

Autor: Objava za medije , 20. veljača 2019. u 11:24
Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL

Osnovan 1994. godine, IAIS je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja i regulatora iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja.

Predsjednik Upravnog vijeća Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga (HANFA) Ante Žigman izabran je za člana Izvršnog odbora Međunarodne udruge nadzornika osiguranja (IAIS – International Association of Insurance Supervisors) te će biti predstavnik CEET regije (srednje i istočne Europe i Zakavkazja) u toj međunarodnoj organizaciji.

„Vjerujem da će moj rad u Izvršnom odboru IAIS-a kao predstavnika CEET regije doprinijeti širenju misije i rada IAIS-a na promociji učinkovitog i globalno ujednačenog sustava nadzora u osiguranju. U svom radu nastojat ću povećati svijest unutar organizacije o sličnostima, ali i razlikama između tržišta u regiji i to ne samo s obzirom na trenutačni stupanj razvoja, nego i u odnosu na veličinu i karakteristike tržišnih sudionika, strukturu klijenata, specifične potrebe zakonodavaca te postojeće inicijative i trendove u regiji.“ – naglasio je tim povodom A. Žigman.

Izvršni odbor IAIS-a odgovoran je, između ostalog, za usvajanje načela, standarda i smjernica za nadzor osiguranja, učinkovito funkcioniranje IAIS-a i pripremu programa aktivnosti. Odluka o imenovanju A. Žigmana i još sedam novih članova Izvršnog odbora IASA-a donesena je na izvanrednoj Glavnoj skupštini IAIS-a 18. veljače, većinom glasova članica. Time je članstvo Izvršnog odbora povećano s 24 na ukupno 32 člana. CEET je jedna od pet regija čija je zastupljenost ovom odlukom povećana te će od sada imati dva člana u Izvršnom odboru IAIS-a.

Misija IAIS-a je promicanje djelotvornog i globalno dosljednog nadzora industrije osiguranja kako bi se razvila i održala fer, sigurna i stabilna tržišta osiguranja za dobrobit i zaštitu osiguranika i kao doprinos globalnoj financijskoj stabilnosti.

Osnovan 1994. godine, IAIS je dobrovoljna članska organizacija nadzornika osiguranja i regulatora iz više od 200 jurisdikcija, što čini 97 posto svjetskih premija osiguranja. Riječ je o međunarodnom tijelu za utvrđivanje standarda odgovornih za razvoj i pomoć u provedbi načela, standarda i drugih popratnih materijala za nadzor sektora osiguranja.

Komentirajte prvi

New Report

Close