Ante Babić novi tajnik Udruženja stranih ulagača

Autor: Poslovni dnevnik , 04. rujan 2013. u 21:59
Dr. Ante Babić/Dalibor Urukalović/PIXSELL

Stvaranje povoljnijeg okruženja za strane ulagače te unaprijeđenje poslovne klime u Hrvatskoj.

Upravni odbor Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj (Foreign Investors Council – FIC) imenovao je dr. Antu Babića novim glavnim tajnikom.

Njegova najvažnija zadaća bit će suradnja s ključnim interesnim skupinama Udruženja i njegovo uspješno pozicioniranje u gospodarskom okruženju. "Dr. Babić će raditi na jačanju suradnje s tijelima vlasti, poslovnim udruženjima i drugim važnim dionicima s ciljem stvaranja povoljnijeg okruženja za strane ulagače te unaprjeđenja poslovne klime u Hrvatskoj", izjavio je Mladen Fogec, predsjednik Udruženja stranih ulagača.

Dr. Ante Babić karijeru je započeo 1994. godine na Ekonomskom institutu u Zagrebu te u Gospodarsko kreditnoj banci. Karijeru je gradio i u Hrvatskoj narodnoj banci, a bio je državni tajnik i ekonomski savjetnik premijera te član nadzornih odbora Ine, Hrvatskih željeznica, Croatia osiguranja i Brodotrogira. Jedan je od osnivača Hrvatskih izvoznika. Od 2005. bavi se savjetovanjem privatnog i javnog sektora kroz vlastite savjetničke tvrtke, te pripremom hrvatskih poduzetnika ulasku i poslovanju u EU kroz projekt EUforija. 

Komentari (2)
Pogledajte sve

Dajte me nemojte nasmijavati vise s ovim mlatimudanom koji u CV-u nema jedan posteni posao gdje je nesto postigao

Taj se rodio sa srebrnom žlicom u ustima. Tatek mu je sve servirao na tacni.
A ovo mi je posebna fora da je savjetovao premijera? Nije valjda ovog Kleptomana što čuči u zatvoru?

New Report

Close