Andabak: Ne odustajemo od ulaganja u Stubake

Kolar i Andabak nastavit će suradnju/ Matija Topolovec/PIXSELL Kolar i Andabak nastavit će suradnju/ Matija Topolovec/PIXSELL

Investitor kaže da su dosad radili na moru i opovrgnuo zagorskog župana da će raskinuti ugovor.

Jako Andabak ne odustaje od ulaganja u projekt Stubaki u kojem će razvijati sportski i zdravstveni turizam, a ta će investicija na red doći uskoro, nakon što su riješena prioritetna ulaganja u portfelj na moru, poručio je investitor i vlasnik Sunce Koncerna i Hotela Bluesun.

Andabak je time otklonio sumnje župana Krapinsko zagorske županije Željka Kolara, koji je prošlog tjedna najavio mogućnost raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu s Andabakom jer kasni s realizacijom projekta koji je potpisan još 2008. godine. "Nismo uspjeli s projektom Stubaki. Aneks ugovora potpisan na Županijskoj skupštini istječe krajem kolovoza. U rujnu moramo ići s novim ugovorom ili raskinuti postojeći. U vrijeme najveće krize 2008., 2009., 2010. ,2011. nije bilo vrijeme za investicije, međutim 2015., 2016. i 2017. su idealne za ulazak u jedan takav projekt.  Ili će se krenuti s projektom ili će Županija izaći iz projekta", istaknuo je župan prilikom prošlotjednog obilaska Stubičkih Toplica, dodajući kako postoji još jedan zainteresiran investitor koji želi investirati u Stubičke Toplice.  

O sličnoj dilemi mediji su pisali još prije četiri godine, kad su partneri ustanovili da projekt zbog objektivnih i subjektivnih razloga kasni, no da neće biti odustajanja. Tada je bilo najavljeno da će za tri do četiri mjeseca biti gotovi projekti i sve biti spremno za gradnju, s najavljenim završetkom investicije teške oko 100 milijuna eura u roku od dvije godine. Projekt je trebao sadržavati izgradnju tri hotela, aqua parka, wellness kompleksa, eko-etno sela te u drugoj fazi izgradnju specijalne bolnice.

"Nema sumnje da ćemo obnoviti ugovor i završiti investiciju koja se otegla jer smo ocijenili da su nam prioritet bila ulaganja na Jadranu, a sada se možemo posvetiti kontinentu", poručuje Jako Andabak, koji je nedavno završio ulaganje u Bizovačke toplice. U 2017. ključna ulaganja Sunce koncerna su u hotel Berulia u Brelima i Jadran u Tučepima, dogradnja Zračne luke Brač, u suvlasništvu koncerna, te izgradnja hotela za radnike u Zadvarju iznad Brela. 

Komentari (1)
 • TORNOS
  TORNOS 7:42 2.8.2017.

  ROTITSEVNI je investitor napisano unazad!Upravo tako bi mogli pisati za mnoge hrvatske investitore! Naši ROTITSEVINI nemaju problema sa investicijom iz nekoliko veoma jednostavnih razloga:
  -sama investicija je ponuđena od strane lokalnih političara;
  -inicijatori investicije osim što imenuju investitora ponude im i kompletnu investicijsku studiju;
  - ti lokalni političari, iliti sivi dionici investicije, za malo „koruptivnih sredstava“ koja uglavnom dobiju na ruke ili kompenziraju nečim u dovršenoj investiciji, učine gotovo sve da ROTITSEVIN ima potpunu lokalno političku podršku za investicijski projekt;
  - lokalni političari aktivno se uključuju u izgradnji investicije, organizirajući izvođače radova, podizvođače radova i pronalaze svu infrastrukturi potrebnu za izgradnju investicije
  -i tako dalje i tako bliže..
  Transformacija investitora u ROTITSEVNI-ja je naša inovacija i morali bi ju zaštitit!!!

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!