Andabak: Ne odustajemo od ulaganja u Stubake

Autor: Marija Crnjak , 01. kolovoz 2017. u 14:58
Kolar i Andabak nastavit će suradnju/ Matija Topolovec/PIXSELL

Investitor kaže da su dosad radili na moru i opovrgnuo zagorskog župana da će raskinuti ugovor.

Jako Andabak ne odustaje od ulaganja u projekt Stubaki u kojem će razvijati sportski i zdravstveni turizam, a ta će investicija na red doći uskoro, nakon što su riješena prioritetna ulaganja u portfelj na moru, poručio je investitor i vlasnik Sunce Koncerna i Hotela Bluesun.

Andabak je time otklonio sumnje župana Krapinsko zagorske županije Željka Kolara, koji je prošlog tjedna najavio mogućnost raskida ugovora o javno-privatnom partnerstvu s Andabakom jer kasni s realizacijom projekta koji je potpisan još 2008. godine. "Nismo uspjeli s projektom Stubaki. Aneks ugovora potpisan na Županijskoj skupštini istječe krajem kolovoza. U rujnu moramo ići s novim ugovorom ili raskinuti postojeći. U vrijeme najveće krize 2008., 2009., 2010. ,2011. nije bilo vrijeme za investicije, međutim 2015., 2016. i 2017. su idealne za ulazak u jedan takav projekt.  Ili će se krenuti s projektom ili će Županija izaći iz projekta", istaknuo je župan prilikom prošlotjednog obilaska Stubičkih Toplica, dodajući kako postoji još jedan zainteresiran investitor koji želi investirati u Stubičke Toplice.  

O sličnoj dilemi mediji su pisali još prije četiri godine, kad su partneri ustanovili da projekt zbog objektivnih i subjektivnih razloga kasni, no da neće biti odustajanja. Tada je bilo najavljeno da će za tri do četiri mjeseca biti gotovi projekti i sve biti spremno za gradnju, s najavljenim završetkom investicije teške oko 100 milijuna eura u roku od dvije godine. Projekt je trebao sadržavati izgradnju tri hotela, aqua parka, wellness kompleksa, eko-etno sela te u drugoj fazi izgradnju specijalne bolnice.

"Nema sumnje da ćemo obnoviti ugovor i završiti investiciju koja se otegla jer smo ocijenili da su nam prioritet bila ulaganja na Jadranu, a sada se možemo posvetiti kontinentu", poručuje Jako Andabak, koji je nedavno završio ulaganje u Bizovačke toplice. U 2017. ključna ulaganja Sunce koncerna su u hotel Berulia u Brelima i Jadran u Tučepima, dogradnja Zračne luke Brač, u suvlasništvu koncerna, te izgradnja hotela za radnike u Zadvarju iznad Brela. 

Komentari (1)
Pogledajte sve

ROTITSEVNI je investitor napisano unazad!Upravo tako bi mogli pisati za mnoge hrvatske investitore! Naši ROTITSEVINI nemaju problema sa investicijom iz nekoliko veoma jednostavnih razloga:
-sama investicija je ponuđena od strane lokalnih političara;
-inicijatori investicije osim što imenuju investitora ponude im i kompletnu investicijsku studiju;
– ti lokalni političari, iliti sivi dionici investicije, za malo „koruptivnih sredstava“ koja uglavnom dobiju na ruke ili kompenziraju nečim u dovršenoj investiciji, učine gotovo sve da ROTITSEVIN ima potpunu lokalno političku podršku za investicijski projekt;
– lokalni političari aktivno se uključuju u izgradnji investicije, organizirajući izvođače radova, podizvođače radova i pronalaze svu infrastrukturi potrebnu za izgradnju investicije
-i tako dalje i tako bliže..
Transformacija investitora u ROTITSEVNI-ja je naša inovacija i morali bi ju zaštitit!!!

New Report

Close