Analiziraju se opcije za sisačku rafineriju

Autor: Poslovni dnevnik , 19. siječanj 2017. u 21:59
Cilj je doći do najučinkovitijeg koncepta novih modela alternativnog poslovanja/ Nikola Ćutuk/PIXSELL

Ina angažirala Deloitte.

Ina je angažirala Deloitte za izradu detraljne analize svoga poslovanja na lokaciji u Sisku, izvijestili su jučer iz te naftne komopanije.

Kažu da je, u suradnji s tom savjetodavnom tvrtkom, pokrenula projekt identifikacije i analize strateških opcija održivog poslovanja. Projektu su podršku izrazili Uprava i Nadzorni odbor kompanije, a provodit će se u suradnji s Ininim stručnjacima i uz konzultacije sa sindikatima, stoji u priopćenju. "Odabir vanjskog lokalnog konzultanta iniciran je sa svrhom osiguranja objektivne i profesionalne podrške tijekom evaluacije strateških opcija kao alternative preradi nafte na sisačkoj lokaciji", pojašnjavaju u Ini i dodaju kako je cilj uspostaviti najučinkovitiji koncept novih modela alternativnog poslovanja "uzimajući u obzir tržišne okolnosti i buduće trendove".  

Uvjeravaju da će u tom procesu razmotriti i procijeniti sve relevantne investicijske opcije, i to, kako kažu, prema nizu kriterija poput potrebe lokalnih zajednica i očuvanje radnih mjesta, iskoristivost postojeće imovine/postrojenja, utjecaja na okoliš, usklađenosti sa strateškim ciljevima Ine, financijskim pokazateljima i slično. "Svjesni izazova s kojim se Inino rafinerijsko poslovanje suočava proteklih godina unatoč dosadašnjim velikim naporima u optimizaciji proizvodnje, jasna je potreba i odgovornost menadžmenta kompanije da u skoroj budućnosti donese stratešku odluku o budućem poslovanju u Sisku", poručuje vodstvo najveće naftne kompanije na domaćem tržištu. 

Komentirajte prvi

New Report

Close