Amnezija u Zagvozdu: ‘zbog tunelarine sami sebi uskočili u usta’

Autor: Poslovni.hr , 07. svibanj 2013. u 16:30
Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Projektant IGH, u ime investitora HAC-a, zatražio je suglasnost općine Zagvozd za izradu projekta i realizaciju postavljanja naplatnih kućica i rampa sa sjeverne strane tunela Sv. Ilija, kako bi ishodovao i ostale potrebite dozvale. No općinsko vijeće Zagvozda odbilo je dati suglasnost.

Projektant IGH, u ime investitora HAC-a, zatražio je suglasnost općine Zagvozd za izradu projekta i realizaciju postavljanja naplatnih kućica i rampa sa sjeverne strane tunela Sv. Ilija, kako bi ishodovao i ostale potrebite dozvale. No općinsko vijeće Zagvozda odbilo je dati suglasnost, piše Tportal

Načelnik općine Zagvozd Miroslav Gaće kazao je za portal kako idejni projekt, koji su dobili na uvid, nije u skladu s izmjenama i dopunama prostornog plana Splitsko-dalmatinske županije i prostornog plana općine Zagvozd te da ne mogu mogli dati suglasnost za taj projekt na području općine Zagvozd, na kojemu bi trebale biti postavljene naplatne kućice za naplatu tunelarine sa sjeverne strane Biokova.

Nekoliko dana kasnije, i predstavnici općine Baška Voda izjavili su kako ni oni neće dati suglasnost za postavljanje naplatnih kućica s njihove strane, piše portal.

"No ostaje nejasno zašto su općina Baška Voda i Zagvozd sada odlučili da se kućice ne uklapaju u prostorni plan i da neće dati suglasnost, kada su prije jedanaest godina, u listopadu 2002. na sastanku stalnog Vladinog povjerenstva, sastavljenog od predstavnika ministarstava i predstavnika lokalne samouprave (Blaženko Dedić, načelnik općine Zagvozd i Joško Roščić, načelnik općine Baška Voda), pozitivno se izjasnili o ovome projektu, dali svoju suglasnost za pribavljanje lokacijske dozvola, kako za tunel tako i za prilazne ceste", navodi se u tekstu.

Komentirajte prvi

New Report

Close