Američka vojska obnavlja Dom kulture, projekt vrijedan dva milijuna kuna

Autor: Agencija VLM , 09. srpanj 2014. u 10:38
Rajevo selo, Gunja - Iako se voda povlaci polako, kuce i oranice jos uvijek su pod vodom. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Projekt će se realizirati sljedeće godine, a vojska SAD-a je dosad u razne projekte diljem Hrvatske uložila gotovo tri milijuna kuna.

Izaslanstvo američkog veleposlanstva u Zagrebu posjetilo je općinu Drenovci s načelnikom Jakšom Šestićem dogovorilo kako bi američka vlada mogla pomoći poplavljenim mjestima županjske Posavine. Dogovoreno je da će američka vojska obnoviti Dom kulture u Rajevom Selu i taj je projekt vrijedan dva milijuna kuna. Realizirat će se sljedeće godine.

U američkom izaslanstvu je uz voditelja Ureda za bilateralnu suradnju bio i voditelj Ureda za humanitarne poslove pri zapovjedništvu europskih snaga SAD u Njemačkoj te časnici i dočasnici zrakoplovstva Nacionalne garde SAD pa je dogovoreno da će ovaj projekt biti donacija američke vojske poplavljenim hrvatskim krajevima. Voditelj Ureda za humanitarne poslove je načelnik Šestića koji je izvjestio kako svake godine vojska SAD donira razne udruge i projekte diljem Hrvatske te su do sada uložili gotovo tri milijuna dolara.

Komentirajte prvi

New Report

Close