Treća skupina doniranih MRAP vozila stigla u riječku luku

Autor: Agencija VLM , 31. srpanj 2014. u 16:24
Arhivksa fotografija (Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL)

Riječ je o 162 vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru.

U riječkoj luci je u tijeku istovar treće skupine MRAP (Mine Resistant Ambush Protected Vehicle) vozila, koje je Vlada SAD-a donirala Republici Hrvatskoj.

Riječ je o 162 vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila), koja se trenutačno prekrcavaju u vagone i prolaze carinsku proceduru. U sljedećim danima bit će željeznicom otpremljeni u Remontni zavod u Zagrebu, gdje će biti izvršen servis i bojanje, a nakon toga prijem u Oružane snage RH. Donirana vozila rasporedit će se u postrojbe Hrvatske kopnene vojske, Zapovjedništva za potporu i u Bojnu za specijalna djelovanja.

Podsjećamo kako je Vlada SAD-a Hrvatskoj vojsci donirala 212 MRAP-ova, što uključuje ova 162 vozila tipa MRAP M-ATV (borbena terenska vozila) koja su se koristila u misiji ISAF u Afganistanu, 20 vozila tipa MRAP HAGA (sanitetska vozila), isporučenih 21. srpnja 2014., te 30 vozila tipa MRAP MaxPro,  isporučenih u travnju 2014. godine. Starost vozila je od 3 do 5 godina, s prosječno prijeđenih 20 000 kilometara.

Komentari (2)
Pogledajte sve

k-peter, 01.08.2014. u 09:49
prokurist: “donirali staro željezo budalama da kako bi ih servisirali kod njih…”

Ako već “budale” ne mogu same proizvesti bolja “željezna kola”, tada će im možda ova donirana biti korisna. Nadalje, ako “budale” ne mogu kupiti Gripena, tada bi se mogli zadovoljiti remontiranim MiG-ovima i manje naklapati: “Trebalo bi… Ki bi da bi…”

Ovoj “napaćenoj i pokradenoj državici” propast je sasvim izvjesna, iako u njoj živi “četiri milijuna potencijalnih što nogometnih izbornika, što poduzetnika”.

“Budalama” i “pametnjakovićima” potrebno je citirati riječi jednoga generala iz domovinskoga rata koji je zaglibio na međunarodnom sudu, jer su “budale klale i pljačkale” na području koje su oslobodile postrojbe pod njegovim zapovijedima: “Najlakše je biti kritičan. Neka svatko radi svoj posao i bit će nam svima bolje.”

donirali staro željezo budalama da kako bi ih servisirali kod njih…

New Report

Close