Allianzov kalkulator procjenjuje buduće troškove

Autor: Poslovni.hr , 30. travanj 2014. u 09:42
Thinkstock

Kako bi educirali javnost o važnosti planiranja financijske budućnosti te na koji im način u tom projektu može pomoći i polica životnog osiguranja u Allianzu su osmislili prvi „Kalkulator zlatnih godina“.

Hoće li mi mirovina biti dostatna za pokriće egzistencijalnih troškova? Hoću li novca imati i za kakvo putovanje, možda za još neki sitni luksuz ili će ga manjkati i za plaćanje režija? S dvojbama ove naravi suočava se i sve više Hrvata. Potencijalnim umirovljenicima koji u taj status ulaze tijekom sljedećih desetak godina za sada se smiješi mirovina koja doseže tek oko 40 posto plaće. I dok oni koji zbrajaju kako financirati svoje potrebe u godinama koje su već na pragu zapravo gotovo i nemaju razloga za optimizam mlađe generacije, čije će umirovljenje biti aktualno za dvadesetak ili koju godinu kasnije još mogu popraviti 'krvnu' sliku svoje buduće mirovine.

Kako bi educirali javnost o važnosti planiranja financijske budućnosti te na koji im način u tom projektu može pomoći i polica životnog osiguranja u Allianzu su osmislili prvi „Kalkulator zlatnih godina“ koji na jednostavan i interaktivan način zapravo predviđa financijsku budućnost. Kalkulator je namijenjen svima koji žele znati što očekivati u mirovini, ali i što mogu poduzeti već danas kako bi si sami osigurali financijski bezbrižniju budućnost. Kalkulator se sastoji od nekoliko jednostavnih koraka, a preciznim unošenjem traženih podataka izračunat će 'križaljku' složenu od mjesečnih prihoda i troškova u mirovini, na temelju kojih odmah procjenjuje i iznos potreban za život kada nastupe zlatne godine treeć životne dobi. 

„Svjesni smo da većini građana ovaj kalkulator neće donijeti sretne vijesti o njihovoj budućnosti u mirovini, ali kao lider u životnim osiguranjima smatramo da imamo odgovornost obrazovati građane te ih poticati na odgovorno ponašanje. Sa sve dužom očekivanom životnom dobi, planiranje financijske budućnosti mora postati dijelom današnjeg načina života, a „Kalkulator zlatnih godina“ na jednostavan i pregledan način prikazuje gdje smo sada, što nas očekuje u budućnosti i što već danas možemo učiniti kako bismo financijski osigurali svoju i budućnost naše obitelji“, kaže Boris Galić, predsjednik Uprave Allianz Zagreba.

Kalkulator je dostupan putem linka i integralni je dio nove Allianz domene www.zivotno.hr na kojoj se nalazi i multimedijalni film te niz edukativnih sadržaja o važnosti životnog osiguranja. 

Komentirajte prvi

New Report

Close