“Alkohol i cigarete moraju poskupjeti 100 posto”

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. kolovoz 2018. u 11:23
Foto: Getty Images / Pixsell

Uvjeren je i da će za to dobiti podršku od koalicije i premijera, jer je to u interesu cijele društvene zajednice.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je ponovio da inzistira na stopostotnom porastu trošarina na cigarete i alkohol obrazloživši to kao jedinu učinkovitu mjeru za sprječavanje tih oblika ovisnosti. 

"Najmanje 100 posto, to je jedina učinkovita mjera. Stopostotno povećanje cijena cigareta i alkoholnih pića smanjuje za 60 posto ulazak djece u svijet pušenja i alkohola", izjavio je Kujundžić novinarima uoči sjednice Vlade.

Na protivljenja poslodavaca dodatnom oporezivanju duhanskih i alkoholnih proizvoda zbog opasnosti od rasta sive ekonomije i smanjenja broja radnih mjesta, Kujundžić odgovara da "svaka mjera ima i svoje štetne strane, ali su one puno manje u usporedbi sa spašavanjem živote djece".

Uvjeren je i da će za to dobiti podršku od koalicije i premijera, jer je to u interesu cijele društvene zajednice.

Komentari (10)
Pogledajte sve

ustvari, nećemo ni kavu više pit, nego vodu i to samo iz pipe, a na nacionalni stadion neće nitko doći, već će trčati po Jarunu i baviti se zdravim životom.

A o vrijednosti hrvatskih liječnika/doktora dobro svjedoči činjenica da nigdje ne možete čuti činjenicu da fosforna kiselina OTAPA caklinu.. samo ti dijete peri zube i idi zubaru 3 put godišnje

cigarete trebaju bit ilegalne! to je teška ovisnost, ali alkohol mi ne dirajte.. Popušio sam novog mercedesa dosad! a alkohol pijem rijetko i općenito mogu samo 5 piva popit prije nego se onesvijestim.

ovo će biti super za ugostiteljski BDP i smanjiti troškove zdravstva.

nažalost, nećemo više moći nazdraviti uz badelov aperitiv, ali ko ga j..e, zdravlje je najvažnije!

pit ćemo kavu, ona je iz uvoza



apsolutno podržavam kujundžića jer jedino visoka cijena cigareta i alkohola odgurnut će većinu mladih da uopće krenu isprobavati ta 2 zla!

***da naravno, to se naročito vidi na primjeru super skupe droge, zbog visoke cijene to nitko ne koristi…strava!
[/quote]
milan je kao mali pušijo škiju, posljedice su vidljive i danas, najnesposobniji ministar zdravlja, više bi mu odgovaralo ministar bolesti

Neka netko obavijesti Kujundžića da su pivo i vino zbog kulutroloških razloga deklarirani kao hrana a ne kao alkoholna pića.

New Report

Close