Đakovo i Nin među 19 gradova nominiranih za Zlatni cvijet Europe

Autor: Poslovni.hr/Hina , 27. ožujak 2014. u 16:55
Nin - Pogled na grad iz zraka. Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Osim Đakova, koje je hrvatski kandidat za tu uglednu nagradu u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika, među 12 europskih gradova je i Nin u kategoriji do 3000 stanovnika.

Za uglednu nagradu Zlatni cvijet Europe među 19 nominiranih europskih gradova su i hrvatski gradovi Đakovo i Nin, odlučila je Europska asocijacija za cvijeće i krajobraz sa sjedištem u Bruxellesu na sjednici Glavne skupštine i Međunarodnoga ocjenjivačkog suda te nagrade.

Od 1700 gradova koji su konkurirali za taj naslov, Đakovo je ušlo u najuži izbor od 19 gradova iz 12 europskih zemalja, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Maloj gradskoj vijećnici u Đakovu na kojoj je certifikat o tome gradonačelniku Zoranu Vinkoviću uručio predsjednik Europske asocijacije za cvijeće i krajobraz za Hrvatsku Vojko Pleština.

"Već sama nominacija da se naš grad našao među 19 europskih gradova od 1700 prijavljenih iz 12 zemalja Europe za nas je velik uspjeh i pobjeda. Grad Đakovo potrudit će se da tu nominaciju i opravda", rekao je gradonačelnik Vinković. Zahvalio je građanima što je Đakovo nominirano jer ih smatra najzaslužnijima što je taj grad, kako je istaknuo, grad ugodnog življenja.

Osim Đakova, koje je hrvatski kandidat za tu uglednu nagradu u kategoriji gradova iznad 15.000 stanovnika, među 12 europskih gradova je i Nin u kategoriji do 3000 stanovnika.

Međunarodni ocjenjivački sud, sastavljen od 11 članova, boravit će u Đakovu 26. i 27. lipnja. Svaki grad ocjenjivat će se u deset kriterija bodovima od jedan do sto.

Osim uređenosti, ljepote, urednosti grada, njegove hortikulture, ocjenjivački sud prosuđuje i kvalitetu života građana te ocjenjuje vode, parkove i parkovnu arhitekturu, čistoću grada, obnovljive izvore, edukaciju i udruge građana te koliko su oni uključeni u pripremljenost grada za što bolju kvalitetu života, rekao je Vojko Pleština.

Komentirajte prvi

New Report

Close