Ako Todorića i optuže, Agrokor će morati plaćati odvjetnike

Autor: Poslovni.hr , 13. listopad 2017. u 10:14
Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL

Danas je Todorić trebao doći na sud u sporu s Agrokorom. Sve je odgođeno. Utužen je i Todorićev sin Ante, ali njemu se ročište trebalo održati kasnije.

Ivica Todorić ipak se danas neće morati vratiti iz Londona u Zagreb i stati pred sud jer je sudac Trgovačkog suda otišao na bolovanje, pišu 24sata.
Protiv Todorića, ali i bivšeg člana uprave Ivana Crnjca za danas je bilo zakazano ročište jer ih je za štetni ugovor tužio Agrokor. Utužen je i Todorićev sin Ante, ali njemu se ročište trebalo održati kasnije.

Radi se o ugovorima kojima su si otac i sin Todorić te njihov kum Crnjac deset dana prije odlaska iz uprave osigurali da odvjetnike ne moraju plaćati iz svojega džepa. U ugovorima stoji da će u slučaju tužbi protiv trojca svu eventualnu štetu platiti Agrokor, a ne oni!
Također im tvrtka u kojoj su radili mora plaćati odvjetnike, vještačenja, sudske troškove, ukratko – sve što je potrebno. Tako dolazimo do paradoksa da je sadašnja uprava Agrokora kazneno prijavila Todorića, ali čak i ako se istraga pokrene, basnoslovne troškove obrane za bivšeg šefa trebaju platiti oni.

Izvanredna uprava na čelu s Antom Ramljakom želi poništenje tih ugovora, ali dok ih sud ne proglasi ništetnim, obveza plaćanja ostaje. Izvanredna uprava je uvjerena da će takvi ugovori pasti jer po “lex Agrokoru” imaju pravo tražiti poništenje bilo kakvih ugovora sklopljenih tri mjeseca prije njihova dolaska u tvrtku. Todorić se jučer na taj postupak protiv sebe nije osvrtao, nego je na blogu opet objavio da su brojke nakon revizije Agrokora – netočne.

Komentirajte prvi

New Report

Close