‘Ako snijeg nastavi padati, proglasit ćemo elementarnu nepogodu’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 14. siječanj 2013. u 16:56
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović danas je kazao kako su sve ekipe zimske službe na terenu i u datim uvjetima čine sve kako bi prometnice što bolje očistili.

Predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović danas je kazao kako su sve ekipe zimske službe na terenu i u datim uvjetima čine sve kako bi prometnice što bolje očistili, no ako snijeg i dalje bude padao istim intenzitetom spomenuo je i mogućnost proglašenja elementarne nepogode.

"Zasad izgleda kao da radimo Sizifov posao, a radit ćemo i dalje", kazao je Čović u izjavi novinarima na Trgu bana Jelačića, nakon što je sa Zimskom službom i direktorima Holdingovih podružnica: ZET-a, Zagrebačkih cesta, Čistoće, Zagrebparkinga i drugih obišao grad i vidio sve neuralgične točke gdje se promet odvija usporeno i otežano.

Podsjetio je da su se sinoć dobro pripremili za padaline i da su posao odradili izvanredno dobro jer su ulice bile očišćene.

"Sada, uvidom na terenu, vidimo dosta problema, promet se odvija otežano, a glavni uzrok je taj što snijeg neprekidno pada cijelo jutro", kazao je Čović.

Naveo je da je svih 210 ekipa zimske službe na terenu. "Naše ekipe su na terenu i rade, međutim, sve njihove rezultate snijeg poništi praktički kroz sat-dva", kazao je Čović naglasivši kako će tijekom noći učiniti sve da Zagreb ima sve prometnice prohodne, kao što je to bilo i noćas i jutros.

"Vidjeli smo da kamioni 'Čistoće' odvoze smeće, da je određen broj zastoja na linijama prema periferiji i na brdskim predjelima, no da ostali autobusi voze i da ima zastoja u tramvajskom prometu", naveo je Čović.

Ocijenio je kako je, po svemu sudeći, današnji snijeg veći i viši nego onaj prije nepunih mjesec dana te dodao da je jutros službeno bilo 37 centimetara snijega, a da je dopodne palo preko 25 centimetara novog snijega.

Čović je najavio da će popodne ponovno imati sastanak stožera Zimske službe, a moguće je da će doći do i proglašenja elementarne nepogode, ako padaline ne prestanu. Prema informacijama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda Hrvatske (DHMZ) za očekivati je da će se i narednih dana nastaviti takvo stanje.

Ako pak padaline prestanu, zajamčio je da će sve ceste opet biti "crne i prohodne". "Jamčimo da će, ako snijeg prestane padati, sve ceste biti 'zacrnjene' kao jutros", kazao je.

Napomenuo je da je u njihovoj ingerenciji čišćenje preko 2,5 tisuće kilometara cesta. "210 ekipa ima zaduženje čistiti od 10 do 15 kilometara. Mijenjaju se posade, ali su vozila stalno u pogonu", kazao je Čović i zamolio građana za razumijevanje jer ne mogu biti u svakom trenutku na svakom mjestu te da čiste glavne prometnice po određenom prioritetu, a potom i prometnice drugog i trećeg ranga.

"Jako je važno da vozači uvaže te okolnosti, da pažljivo voze i drže razmak", kazao je i pozvao sugrađane daju svoj doprinos čišćenjem pred svojim ulazima i nogostupima kako bi zajednički prebrodili tu situaciju.

Komentirajte prvi

New Report

Close