‘Ako se na preseljenju MORH-a mogu uštedjeti deseci milijuna kuna, onda Vlada ima rješenje za krizu’

Autor: Poslovni.hr , 19. prosinac 2013. u 12:47
Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

‘Ukoliko se samo na preseljenju jednog ministarstva mogu uštedjeti deseci milijuna kuna, onda Vlada ima rješenje za krizu’.

Ukoliko se samo na preseljenju jednog ministarstva mogu uštedjeti deseci milijuna kuna, a potpredsjednik bivše Vlade Božidar Pankretić govorio je u slučaju MORH-a o čak 100 milijuna kuna "u punom mandatu", onda Vlada ima rješenje za krizu, navodi se u priopćenju Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske, koje potpisuje Siniša Kuhar.

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti i bez izmjena:

Postavljanjem ploče na zgradu na Krešimirovom trgu MORH se i simbolično vratio u centar Zagreba, iz kojeg je otišao, barem su tako govorili 2010. godine, zbog NATO standarda, završetka procesa „demilitarizacije" Zagreba, proračunske uštede od 20 milijuna kuna pa čak i „osvajačkih" pretenzija Fakulteta političkih znanosti, koji je trebao useliti u dio zgrade na Krešimircu nakon što se MORH iseli, a čiji je dekan Vlatko Cvrtila bio savjetnik Predsjednika Republike za obranu…

http://www.sdlsn.hr/upload/Image/sdlsn_www220_novogodisnji.jpgSada se MORH vratio, a razlog su ponovno uštede, jer se, primjerice, samo na vožnju od vojarne Croatia i Krešimirovog trga, gdje je dio MORH-a ostao stacioniran, trošilo nekoliko milijuna kuna na benzin.

Sindikat stoga od Vlade Republike Hrvatske traži informaciju o tome mogu li se uštede od preseljenja sjedišta Ministarstva obrane u vojarnu Croatia, kao i ove posljednje od povratka na Krešimirov trg, zbrojiti i koliko iznose, kao i to hoće li Hrvatska imati problema zbog nepoštivanja NATO standarda i „militarizacije" Zagreba.

Ukoliko se samo na preseljenju jednog ministarstva mogu uštedjeti deseci milijuna kuna, a potpredsjednik bivše Vlade Božidar Pankretić govorio je o čak 100 milijuna kuna "u punom mandatu", onda Vlada ima rješenje za krizu, jer ministarstava ima mnogo, a ako se samo svako preseli po jednom u četiri godine, Državni proračun mogao bi se napuniti dok trepneš. 

Komentirajte prvi

New Report

Close