“Ako Jakovina ne poništi raspodjelu potpora, inzistirat ćemo na kaznenoj prijavi protiv svih odgovornih”

Autor: Božica Babić , 11. studeni 2015. u 13:07
Foto: Patrik Macek / Pixsell

Smisao ruralnog programa očuvanje je i razvoj ruralnih prostora poticanjem projekata koji će pridonijeti povećanju proizvodnje i boljoj konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika.

Pozivamo ministra Tihomira Jakovinu neka odmah poništi raspodjelu potpora iz programa ruralnog razvoja dodijeljenih za mjeru 4, što može učiniti i u sadašnjoj tzv. tehničkoj situaciji jer time će zapravo spriječiti nezakonito trošenje potpora. 

Ukoliko to ne uradi inzistirat ćemo na kaznenoj prijavi protiv svih odgovornih za pljačku europskog i novca hrvatskih poreznih obveznika, a najodgovorniji za ovu sramotnu odluku upravo je ministar Jakovina, iznijeli su danas novinarima stavove svoga članstva Frane Ivković i Josip Đelagić, članovi Vijeća Hrvatske voćarske zajednice (HVZ).  

Smisao ruralnog programa očuvanje je i razvoj ruralnih prostora poticanjem  projekata koji će pridonijeti povećanju proizvodnje i boljoj konkurentnosti malih i srednjih poduzetnika te obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava uz zadržavanje stanovništva u tim područjima, a ne davanje i do 90 posto potpora u odnosu na ukupno ulaganje tajkunima kako je to ministar Jakovina proveo kroz prvi natječaj za mjeru 4, upozoravaju iz HVZ-a. 

Poništenjem natječaja neće mu biti oproštena odgovornost, no tim činom omogućit će da sredstva za ruralni razvoj dobiju oni kojima su po europskim kriterijima i namijenjena, a ne tajkuni koji su se i svojedobno kroz privatizaciju za male novce dočepali mnogih tvrtki, smatraju u HVZ-u. Jakovina je, tvrde, pogodovanim odlukama poput ove ali i raspodjele državnih oranica uništio hrvatsku poljoprivredu.  Nadaju se, kažu, kako nacionalnim agrarom više nikada neće upravljati "zalutali ministar" poput Jakovine.

Komentirajte prvi

New Report

Close