Ako dobiju glasove, dijelit će zagrebačke poslovne prostore za kunu

Autor: Poslovni.hr/Hina , 18. listopad 2012. u 14:09
PXL

Dat će u najam sve poslovne prostore za jednu kunu kako bi se otvorila nova radna mjesta – njih više od 40 tisuća.

Predstavnici zagrebačkog HNS-a održali su danas ispred zgrade zagrebačke Gradske skupštine konferenciju za novinare na temu aktualne gospodarsko-političke situacije u Zagrebu i upozorili da je Zagreb trenutno grad-slučaj u kojem se pojedinci bore za mjesto gradonačelnika umjesto da rješavaju probleme Zagrepčana.

Predsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Dragan Kovačević podsjetio je da bi Zagreb trebao biti grad pokretač svih gospodarskih, socijalnih zbivanja u državi, a umjesto toga vlada situacija svađi, nereda i objašnjavanja je li u pravu grad ili država.

Umjesto da se popravljaju ceste vodi se predizborna kampanja, projekti se zaustavljaju po političkim nalozima i traju politička prepucavanja, sve na uštrb Zagrepčana, ustvrdio je Kovačević istaknuvši da će gradski HNS uskoro predložiti konkretne projekte.

"Od danas pa nadalje svaki tjedan ćemo predstavljati programska rješenja za pojedine probleme Zagreba", rekao je i ponovio zahtjev HNS-a za decentralizacijom Zagreba i podjelom u desetak općina. Zagreb treba novu platformu i novu viziju kako bi postao razvojna poluga Hrvatske, ističe Kovačević.

Ako HNS nakon lokalnih izbora bude dio izvršne gradske vlasti, najavljuje Kovačević, dat će u najam sve poslovne prostore za jednu kunu kako bi se otvorila nova radna mjesta, procjenjuje, njih više od 40 tisuća.

Upitan o mogućem koaliranju na nadolazećim lokalnim izborima, Kovačević je odgovorio da koalicija znači koalirati s građanima, odnosno biti na vlasti s građanima. Potpredsjednik Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Tomislav Stojak rekao je kako se u Zagrebu puno više može učiniti na području obrazovanja i kulture.

"Imamo vladu koja zna svoj posao, a ne koristimo to u gradu Zagrebu. Ne koristimo projekte koje vlada nudi i sve ono što može ovaj grad i državu povući prema naprijed", naglasio je Stojak dodavši da sadašnji ustroj Zagreba ne odgovara potrebama modernog europskog grada te da kao takav ne može dobro funkcionirati u budućnosti.

Potpredsjednica Gradske organizacije HNS-a Grada Zagreba Vesna Roje istaknula je problem nedovoljne komunikacije s građanima u zadnje četiri godine u vijećima gradskih četvrti i mjesnim odborima. Ako HNS bude na vlasti, ističe Roje, radit će na unapređenju lokalne samouprave i komunikaciji s građanima kako bi se zadovoljile njihove potrebe.

Komentirajte prvi

New Report

Close