Air-Albatros zainteresiran za lokaciju Sabljaci na Bjelolasici

Autor: Poslovni.hr/Hina , 21. kolovoz 2015. u 11:30
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

On je potvrdio zanimanje i ponudu Air-Albatrosa za lokaciju Sabljaci, za što je tvrtka uplatila i jamčevina od 70 tisuća kuna.

Lokacija Sabljaci uz istoimeno jezero u sklopu bivšeg Hrvatskog olimpijskog centra (HOC) Bjelolasica u blizini Ogulina, na kojoj se prije požara 2013. nalazio veliki restoran, mogla bi uskoro dobiti novog vlasnika ako stečajni upravitelj i sud prihvate ponudu tvrtke Air-Albatros s Krka, što će se znati do sredine rujna.

Ta se tvrtka jedina javila na natječaj i uplatila jamčevinu za tu kupnju, i to u petom krugu natječaja, koji se kao i za druge objekte bivšeg HOC-a Bjelolasica provodi neprestano od početka otvaranja stečajnog postupka nad tim centrom krajem travnja prošle, doznaje se od stečajnog upravitelja Tomislava Đuričina.

On je potvrdio zanimanje i ponudu Air-Albatrosa za lokaciju Sabljaci, za što je tvrtka uplatila i jamčevina od 70 tisuća kuna.

Procijenjena vrijednost te lokacije u pet krugova natječaja smanjila se, kako kaže Đuričin, na nešto malo više od milijun kuna, a hoće li ta tvrtka postati novi vlasnik Sabljaka znat će se po okončanju procesa te prodaje.

"Ništa još nije formalno riješeno i dokle god to ne potvrdi sud i kupac ne uplati kupovninu ne možemo govoriti da imamo kupca i da je gotovo, a to će se početi rješavati od idućeg tjedna. Mogu samo potvrditi da je Air-Albatros poslao ponudu, a jedan od uvjeta da se ona uopće razmatra je i da uplate jamčevinu, što su učinili", kazao je Đuričin.

Osim za tu lokaciju, ponudu su, kako kaže, dobili i za upravnu zgradu HOC-a u Ogulinu, koja se također razmatra i o čemu bi se više moglo znati u prvim danima rujna, dok za druge objekte u sklopu HOC-a, poput hotela u Begovom Razdolju, skijališta i drugog do sada nije bilo ponuda.

Đuričin napominje i da je teško predvidjeti kada bi stečajni postupak mogao biti okončan, dodavši da će vjerojatno trajati dok se ne proda imovina.

Stečajni postupak pokrenut je krajem travnja 2014., nakon što je za taj HOC obustavljen postupak predstečajne nagodbe.

Komentirajte prvi

New Report

Close