Agroturizam Kalpić – odmor iz snova

Autor: Poslovni.hr , 28. srpanj 2014. u 12:52
Agroturizam Kalpić

Blizina NP Krka, mir i tišina Dalmatinske zagore, autohtona dalmatinska kuhinja, ljubazni domaćini,tradicionalno uređene sobe, stapaju se u sliku vašeg odmora iz snova.

Blizina NP Krka, mir i tišina Dalmatinske zagore, autohtona dalmatinska kuhinja, ljubazni domaćini,tradicionalno uređene sobe, stapaju se u sliku vašeg odmora iz snova.

Poslovni dnevnik kreće u potragu za najboljim seoskim gospodarstvom u sklopu trećeg izdanja Gastrofeja. Ono što ovogodišnje natjecanje čini posebnim je činjenica da krećemo u potragu za najboljim hrvatskim seoskim domaćinstvom – ugostiteljskim i ruralnim ambijentom koji zadovoljava sve odrednice poslovnog i gastronomskog utočišta. 

Natječaj se organizira u svrhu promocije seoskih gospodarstava u Hrvatskoj, te će se kroz tromjesečnu intenzivnu kampanju na svim platformama Poslovnog dnevnika, 24sata i Večernjeg lista upoznati javnost s pozicijom i gastro ponudom seoskih gospodarstva u Hrvatskoj. Gospodarstva se besplatno prijavljuju za sudjelovanje ovdje.

Imanje kao iz bajke

Pomisao na bajkovito obiteljsko gospodarstvo Kalpić zasigurno će staviti osmijeh na lice svakom istinskom ljubitelju prirode željnog bijega od svakodnevice. Na prostranom području šuma Dalmatinske zagore prostire se imanje sa šest slikovitih kamenih kuća . Rustikalne kuće uređene su u prepoznatljivom autohtonom stilu.  U neposrednoj blizini nalazi se tradicionalna dalmatinska konoba u kojoj se nude tradicionalna dalmatinska jela, izrađena od ekološki uzgojene hrane i, naravno, dobra vina iz kraja.

U ugodnom ambijentu, daleko od gradske vreve uz ljubazne domaćine, osjećat ćete se kao kod kuće. Vlasnici će vam sa zadovoljstvom pružiti sve informacija o okolici, a ako vas izleti ne zanimaju možete uživati u vrtu i okolici imanja gdje ćete biti okruženi zelenilom i prirodom.
 

Autohtona dalmatinska kuhinja

Od davnina dalmatinske kuhinje potječu priče o pršut iz Drniša , kao najuglednijem pršutu u Hrvatskoj , ali i šire. Da to nisu samo glasine dokazalo je to što je pršut iz obiteljske proizvodnje prikupio brojne nagrade . Najbolji dopuna pršut je i domaći sir te kruh ispod peke, poznat iz davnih vremena . Jedno od najpoznatijih jela ovog područja su jela ispod peke ( janjetina, teletina , piletina ) s krumpirima. Uz svježe prirodne i domaće sastojke i stare načine pripreme teško da nećete pronaći obrok za sebe. Uz dobar obrok nećete moći odoljeti ni čaši vina koja se proizvodi  u vinogradima Kalpić.

Više o agroturizmu Kalpić saznajte ovdje

Komentirajte prvi

New Report

Close