Agrokor Ramljakovoj bivšoj tvrtki tjedno plaća 250.000 kuna

Autor: Poslovni.hr/Hina , 31. siječanj 2018. u 08:32
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL

Jutarnji list, uz tu fakturu, posjeduje izvješće o obavljenim poslovima podizvođača za savjetovanje Texo Managementa: jedan dokument potpisao je direktor Matić, a drugi Dalibor Balgač.

Bivša tvrtka Vladinog izvanrednog povjerenik za Agrokor Ante Ramljaka Texo Management d.o.o., objavili su mediji, sklopila je ugovor s tvrtkom AlixPartners za savjetovanje o restrukturiranju Agrokora na temelju kojeg svakoga tjedna naplaćuje za poslove savjetovanja gotovo 250.000 kuna i to potkrepljuju fakturama.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, Tvrtka Texo Management d.o.o., u kojoj je do imenovanja za Vladina povjerenika u Agrokoru radio Ante Ramljak, sklopila je s firmom AlixPartners, savjetnikom za restrukturiranje Agrokora, ugovor o savjetovanju krajem travnja 2017. godine i za svoje usluge tjedno izdaje račune u visini od oko 242.893,76 kuna.

Prema računu koji je Texo Management d.o.o. izdao AlixPartnersu, čiji faksimil su objavili portal Jutarnjeg i Index.hr, tjedna naknada za usluge savjetovanja, u skladu s tim ugovorom, za razdoblje od 2. do 8. siječnja 2018. godine iznosi 242.893,76 kuna. Potpisao ga je direktor Texo Managementa Tomislav Matić koji, piše Jutarnji, slovi za jednog od Ramljakovih najvažnijih ljudi u koncernu.

Texo Management bavi se pružanjem usluga financijskog savjetovanja tijekom prodaje, spajanja ili preuzimanja kompanija te usluga financijskog i investicijskog konzaltinga, a Matić i Ramljak su, navode, bili partneri u toj tvrtki, sve do trenutka kad je Ramljak imenovan Vladinim povjerenikom u Agrokoru; Matić je radio u Ministarstvu financija i u Quaestus fondu, gdje je također radio Ramljak.

Jutarnji list, uz tu fakturu, posjeduje izvješće o obavljenim poslovima podizvođača za savjetovanje Texo Managementa: jedan dokument potpisao je direktor Matić, a drugi Dalibor Balgač.

Jutarnji navodi da je Texo Management osnovan u ožujku 2003., ali da se tada bavila sasvim drugim poslovima pod imenom Bakina kuhinja d.o.o. za ugostiteljstvo, proizvodnju, trgovinu i usluge i osnivačica joj je bila ženska osoba. No, tvrtka 2008. mijenja ime u Texo projekt d.o.o. te 2010. u Texo Management. Pet godina poslije, 2015., tvrtki je pripojena ona Borislava Škegre Quaestus partneri d.o.o., a njezin temeljni kapital povećan je sa 20.000 kuna na 500.000 kuna.

Prema pisanju portala Index.hr nakon pritiska javnosti, izvanredna uprava Agrokora objavila je u studenom popis od 141 savjetnika i ukupnu procjenu troškova koji bi do kraja mandata mogli iznositi oko pola milijarde kuna. Samo do studenog prošle godine im je isplaćeno ukupno 213,8 milijuna kuna, a podatak o pojedinačnim honorarima savjetnika nije međutim nikada bio objavljen, objavio je index.hr. Tvrde kako je index u posjedu faktura koje su domaći konzultanti isporučivali Alix Partnersu, glavnom savjetniku za restrukturiranje i iz kojih je vidljivo koliko im je angažman oko Agrokora bio unosan.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Gosp. TODORIĆ – ni Vama , ni nama se ne sviđa Ramljakova uloga u svemu…..? Čiji je on igrač?
I zašto baš ON?

New Report

Close