Agrokor prodao Karisma Hotels Adriatic partnerima?

Prva investicija KHA u Crnoj Gori - resort Ruža vjetrova Prva investicija KHA u Crnoj Gori - resort Ruža vjetrova

Priču o povlačenju Agrokora potpirila je panika malih dioničara Ulcinjske Rivijere kojom Karisma želi upravljati.

Zbog problema u kojima se našao, Agrokor je ovih dana izašao iz vlasničke strukture turističke kompanije Karisma Hotels Adriatic (KHA), koju je osnovao prije četiri godine s grupom TUI i meksičkom tvrtkom Karisma Resorts International.

Ova neslužbena informacija, koju nam u Agrokoru još nisu potvrdili, a odgovor TUI-a na naš upit još čekamo, pojavila se povodom namjere KHA da preuzme upravljanje u crnogorskom HTP-u Ulcinjska Rivijera, što su mali dioničari dočekali u panici da će im Agrokor sa svojim problemima pokvariti posao.  No, naši izvori tvrde da je već u tijeku proces brisanja Agrokora iz vlasništva KHA, što će kompaniji dati veću šansu na crnogorskom tenderu, ali i bolju perspektivu poslovanja kompanije u turističkoj sezoni koja je pred vratima.

Iako smo upit poslali u Agrokor, odgovor su nam u ponedjeljak proslijedili iz KHA.  "Agrokor je prisutan u vlasničkoj strukturi, i tu za sad nema promjene. O svim detaljima i eventualnim novostima bit ćemo slobodni informirati. Aktivnosti koje će se eventualno poduzimati imat će za cilj nastavak nesmetanog daljnjeg uspješnog poslovanja KHA grupacije, čiji rezultati su već potvrdili kvalitetu poslovanja i snagu koju donose TUI i Karisma", odgovorili su nam jučer iz KHA.

Njihov odgovor daje naslutiti da su da ima istine u spekulacijama da u KHA nije ušao novi investitor, već da će kompaniju nastaviti voditi preostala dva suvlasnika koji su podijelili Agrokorov dio kolača. Iako detalji o vlasničkim udjelima u KHA nisu nikad objavljeni, vlasništvo je navodno bilo ravnomjerno podijeljeno na tri suvlasnika. KHA je osnovana u proljeće 2013. nakon dvije godine pregovora, a Agrokor je u tom trenutku poslužio kao lokalni partner koji je ubrzao i olakšao ulazak stranih ulagača.

Ideja obitelji Todorić bila je zaokružiti priču s konkretnim projektom u sektoru čiji su dobavljači i partneri, od hrane i pića do građevine i agencijskog biznisa kroz Atlas i Kompas.

Cilj je bio stvaranje novog hotelskog lanca i povećanjem broja turista u jadranskoj regiji, uključujući i Crnu Goru. KHA je prvo od države preuzela Koločep, potom 2014. Hotele Živogošće, a lani je dovršena i kupnja Hotela Plat. Hoteli Plat trenutno se uređuju, a plan je uložiti oko 428 mil. kuna. U rekonstrukciju objekata koji zahvaljujući TUI-u imaju visoku popunjenost KHA je dosad uložila više od 183 mil. kuna. Lani je konačno realizirano i prvo ulaganje u Crnoj Gori, potpisivanjem ugovora o upravljanju resortom Ruža Vjetrova, a njihova sljedeća meta upravo je Ulcinjska rivijera, gdje im se smiješi zakup na 30 godina. 

Komentari (2)
  • kanabis
    kanabis 13:31 12.4.2017.

    Jos koji milijuncic ode na tajni racun.

  • viewer
    viewer 7:56 11.4.2017.

    Nitko vam ništa nije potvrdio a vi puštate ovu priču - rekla/kazala s debelim naslovom! Čemu senzacionalizam? Tko bi normalan, upravo sada, prodao udio u kompaniji, koja prvo donosi dobit i drugo otkupljuje velike količine robe proizvedene u sustavu Agrokor!?

Samo registrirani korisnici mogu komentirati
Nemaš korisnički račun? Registriraj se ovdje! Prijavi se ovdje!