Agrokor prikuplja novac za Mercator

Autor: Marija Crnjak , 23. prosinac 2013. u 22:00
Ivica Todorić, predsjednik Uprave Agrokora/R. Anić/PIXSELL

Kompanija Ivice Todorića podigla kredit od 150 milijuna eura.

Koncern Agrokor diže kredit u iznosu od čak 150 milijuna eura u austrijskoj banci VTB, objavila je jučer kompanija na Zagrebačkoj burzi, uz obavijest da će kao jamci za dizanje kredita biti tvrtke u sastavu Agrokora, Zvijezda, Jamnica, Ledo i PIK Vinkovci.

Uz to, Jutarnji list jučer je objavio da Agrokor prodaje brend Juicy Stanić grupi za 48 milijuna eura. Iz Agrokora nam nisu potvrdili tu informaciju koja se, kao i dizanje pozamašnog kredita, može povezati s Agrokorovom kupnjom Mercatora, za što se uskoro mora zatvoriti financijska konstrukcija.Kako stoji u objavi tvrtki koja će biti jamac za kredit, 20. prosinca 2013. godine sklopljen je ugovor o kreditu između Agrokora kao korisnika kredita i VTB Banke, kao davatelja kredita i određenih povezanih društava kao jamaca.

Ukupan iznos glavnice kredita je 150 milijuna eura, a kredit je odobren s krajnjim rokom povrata od tri godine od dana korištenja sredstava. Sredinom prošlog tjedna Agrokor je prikupio 67 milijuna eura od nekretninskog fonda W. P. Carey za pet velikih Konzumovih objekata koji su prema modelu "sale and lease back" potom unajmljeni na 20 godina. Ako se potvrdi informacija o prodaji Juicya, ispada da je Todorić uspio skupiti 115 milijuna eura od navedenih transakcija, a za Mercator mu treba 452 milijuna eura. 

Komentirajte prvi

New Report

Close