Agrokor glavna tema foruma Debtwire

Autor: Jadranka Dozan , 20. studeni 2017. u 22:00
Kriza koncerna je 'vruća' tema i u Beču/Borna Filić/PIXSELL

Hrvatski koncern u fokusu bečke međunarodne konferencija o restrukturiranju.

Proces restrukturiranja Agrokora svojom je složenošću jedan od najizazovnijih i u europskim okvirima, više je puta dosad isticao povjerenik Ante Ramljak.

Svojevrsna potvrda tome je i međunarodna konferencija na temu restrukturiranja koja se danas održava u Beču, a na kojoj je središnja tema upravo slučaj Agrokor.

Organizator foruma o izazovima i prilikama u procesima restrukturiranja u regiji Srednje i istočne Europe je ogranak globalne mreže Debtwire, specijalizirane za vijesti i analize vezane uz tržišta duga, s naglaskom na korporativne dugove visokih prinosa i rizika. Slučaj Agrokor Debtwire je tako pratio i mjesecima prije aktiviranja lex Agrokora. Prema najavama, uvodno će se objasniti koji su događaji doveli do postupka izvanredne uprave, zašto se išlo na izradu lexa, u čemu se on razlikuje od predstečajne regulative te što je napravljeno i koji je status restrukturiranja.

Na panelu koji će se baviti pitanjima poput utjecaja slučaja Agrokor na gospodarstva Hrvatske i Balkana, izloženosti kreditora, potencijalnih nevolja za dobavljače i posljedica na Agrokorove ne-hrvatske operacije, trebao bi s hrvatske strane sudjelovati Boris Šavorić, član tima pravnih savjetnika u Agrokoru. 

Komentirajte prvi

New Report

Close