Agilnost – novi način kako tvrtku prilagoditi tržištu

Autor: Sergej Novosel Vučković , 22. listopad 2019. u 22:00
Organizatori konferencije Dijana i Viktor Vetturelli iz tvrtke Vetturelli

Stručnjaci iz zemlje i svijeta u Tuhlju govore kakva je i kakva treba biti kultura u tvrtki i kako je transformirati.

Potaknuti uprave da više vjeruju svojim zaposlenicima i koriste njihovu snagu, iskustvo i znanje za nova rješenja, navesti menadžere da preispitaju svoja uvjerenja i prakse, istaknuti da je važno odluke dencetralizirati.

To su neki od ciljeva konferencije Comeleon, koja se na temu organizacijske kulture prvi put održava u Hrvatskoj, u četvrtak i petak u Tuhlju. Organizatori iz konzultantske tvrtke Vetturelli ističu da će stručnjaci iz svijeta i naši iz HT-a, Schneider Eletcrica, Atlantic Grupe, Apsolona, CROZ-a… ondje govoriti kakva je i kakva treba biti organizacijska kultura i organizacija budućnosti.

"Organizacijska kultura je anketiranje zadovoljstva zaposlenika, školovanja, radionice, team buildinzi…, ali oni utječu na samo dio zaposlenika. Bez zadiranja u sustav teško je očekivati trajne pomake i promjene. Zato je Comeleon mjesto na kojem će se rušiti paradigme", tvrdi suorganizatorica Dijana Vetturelli.

Reći će da se sada traži razumijevanje zakonitosti kompleksnih tržišta i kako kompanije pripremiti za novu tržišnu utakmicu, te da je jedno od rješenja za prilagodbu – agilnost, također tema konferencije. Iako se čini da je taj pojam novi 'buzzword' i pomodna riječ, agilnost je način razmišljanja čija se srž vrti oko kupca. "To je i usklađivanje procesa unutar tvrtke da bi se zadovoljile kupčeve potrebe. Kako će izgledati odgovarajuće rješenje za svaku je kompaniju individualno, pa je takav i način prilagodbe", kaže D. Vetturelli i dodaje da agilnost nije nužna za sve.

"Svaka kompanija mora biti svjesna unutarnjih i vanjskih izazova, područja i tržišta na kojem se kreće, mora otkriti što treba prilagođavati", ističe suorganizatorica. U Tuhkhu će dodijeliti i nagrade Comeleon, za naj projekte i inicijative privatnih i/ili javnih tvrtki usmjerene poticanju organizacijske kulture i transformacije.  

Komentirajte prvi

New Report

Close