Agencija za plaćanja u poljoprivredi oglasila se o nabavci devet multifunkcionalnih displeja u iznosu od 96,9 tisuća kn

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. veljača 2014. u 15:44
Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Video konferencije bile su sa relevantnim službama Europske komisije, ali održavane su i sa drugim agencijama za plaćanja EU.

Multifunkcionalni displeji dio su potrebne komunikacijske opreme Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i već prva održana videokonferencija otplatila je njihovu nabavu, priopćili su danas iz te agencije reagirajući na medijske napise u vezi nabavke tih displeja.

Iz Agencije navode kako su prošle godine vlastitim sredstvima nabavili devet multifunkcionalnih displeja u iznosu od 96,9 tisuća kuna (sukladno Zakonu o javnoj nabavi), kao dio potrebne komunikacijske opreme, putem koje je do sada održano pet videokonferencija te nekoliko desetaka edukacija.

Video konferencije bile su sa relevantnim službama Europske komisije, ali održavane su i sa drugim agencijama za plaćanja EU.

"Već prva održana videokonferencija otplatila je nabavu navedene opreme, jer na videokonferenciji sudjeluje prosječno 18 ljudi, a ukupni trošak službenog putovanja u Bruxelles za jednog čovjeka po danu iznosi otprilike 5.500 kuna (ukupno dakle 99.000 kuna)", navode iz Agencije.

Na navode nekih medija da su kupili skupe LCD televizore napominju kako Agencija nema TV priključak te je spomenutih devet multifunkcionalnih displeja spojeno na intranet, ključan za Agenciju za poslovne procese i edukacije.

Dodaju kako Agencija svoju komunikacijsku opremu ustupa i drugim državnim institucijama kako bi se ubrzale i olakšale redovne konzultacije s Bruxellesom i vezanim institucijama u zemljama EU.

U pripriopćenju se pojašnjava kako svaka država članica EU mora imati agenciju za plaćanja u poljoprivredi, a da bi mogla povlačiti oko pet milijardi kuna godišnje iz EU proračuna namijenjenih poljoprivredi i ruralnom razvoju Agencija mora biti akreditirana po točno određenim kriterijima. Da bi dobila akreditaciju morala je uspostaviti integrirani administrativni i kontrolni sustav (IAKS) preko kojeg sve zemlje članice EU zaprimaju, obrađuju i kontroliraju izravna plaćanja poljoprivrednicima.

Kako bi kvalitetno izgradila svoje kapacitete za provedbu IAKS te kako bi zadovoljila stroge akreditacijske kriterije, EU je do sada, kroz projekte izgradnje kapaciteta, Agenciju financirala s 110 milijuna kuna čime su opremljeni središnji i 21 regionalni ured raznom potrebnom opremom (kompjuterima, pisačima, GPS uređajima, digitalnim kamerama, opremom za podatkovni centar i komunikacijsku infrastrukturu, fizičku sigurnost i automobilima) i organizirane edukacije zaposlenika.

Od ostalih neophodnih sustava, Agencija ima Upisnik poljoprivrednih gospodarstava s 192.681 registriranih poljoprivrednika, zatim ARKOD sustav za digitalnu identifikaciju zemljišnih parcela, prateće registre (vinogradarski registar, registar primarnih proizvođača hrane, registar subjekata u ekološkoj proizvodnji), ISAP – centraliziranu elektronsku bazu podataka i AGRONET – zaštićenu internetsku aplikaciju putem koje poljoprivrednici pregledavaju podatke o svom gospodarstvu te u kojoj elektronski popunjavaju godišnje zahtjeve za potpore.

Komentari (2)
Pogledajte sve

pa kakvi su to ekrani od 100.000 kuna. za te pare normalan svijet kupuje automobil i to novi, a ovi kupuju ekrane.

kako vas nije sram stoko kmerska.

New Report

Close