Agencija po Hrvatskoj vabi liječnike: Ugovor na neodređeno, plaća od 65.000 kuna mjesečno, tečaj jezika…

Autor: Poslovni.hr , 26. travanj 2019. u 08:30
Foto: Getty Images

Natječaj će biti trajno otvoren dok se ne popuni potreba za liječničkim kadrom na Otoku.

Ugovor na neodređeno vrijeme, godišnja plaća između 70 i 90 tisuća britanskih funti (50.000 do 65.000 kuna mjesečno), besplatan tečaj engleskog jezika, pomoć pri preseljenju i pronalasku stana, vrtića, škole, otvaranja računa… – ponuda je poljske agencije Paragona hrvatskim obiteljskim liječnicima koje pozivaju na rad u Veliku Britaniju, piše Velika Britanija.

Poziva ih britanski National Health Service (NHS), ključno tamošnje zdravstveno tijelo, iz kojeg su angažirali spomenutu poljsku agenciju da im pomogne u dovođenju obiteljskih liječnika iz zemalja EU.

Pozivi na društvenim mrežama

Da Engleskoj manjka liječnika, kao i nizu drugih zapadnih zemalja, poznato je već godinama, a NHS rješenje te situacije nalazi u uvozu liječnika iz drugih zemalja pa su tako pokrenuli i ovaj posljednji natječaj za obiteljske liječnike. Nije limitirano koliko se tih stručnjaka iz svih EU zemalja može javiti i konkurirati za posao.

Natječaj će biti trajno otvoren dok se ne popuni potreba za liječničkim kadrom na Otoku. U svojoj izjavi iz NHS-a pišu i da će, neovisno o Brexitu, i dalje imati potrebu za izvrsnim obiteljskim liječnicima iz Europe. Radi promocije ovog britanskog natječaja i njegovih uvjeta idući mjesec ova poljska agencija dolazi i u Hrvatsku, kako kaže dr. Vikica Krolo, predsjednica Koordinacije hrvatske obiteljske medicine (KOHOM).

Više o temi pročitajte ovdje.

Komentirajte prvi

New Report

Close