Adventske kućice na udaru poreznika, velike kazne i kupcima koji ne uzmu račun

Autor: Poslovni.hr , 04. prosinac 2016. u 09:42
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Poreznici su krenuli u pojačani nadzor adventskih kućica po hrvatskim gradovima. Premda je atmosfera opuštena pripazite da uzmete račun za ono što ste pojeli ili popili.

U kontroli, koja traje tri dana, objavio je Dnevnik Nove TV, provjeravaju se adventske kućice diljem zemlje i ono najvažnije, izdaju li se računi za sve što se konzumira.

''Budući da je za vlasnika velika kazna i za mene, tako da je bolje da izdamo račune'', rekla je Nina Češković, ugostiteljica iz Zagreba. Kazne za vlasnike objekata mogu biti i do pola milijuna kuna, a s 2 tisuće kuna mogu biti kažnjeni i građani koji ne uzmu račun. Takvih je, prema onom što je ekipa Nove TV snimila na terenu, jako puno.

 

Komentari (3)
Pogledajte sve

A kome ces reklamirati? Ajd reci mi molim te koji k ja mogu sa racunom bez sudske tuzbe od 10 godina?

Kazna 500.000,00 za tvrtku?
Kazna 2.000,00 za kupca ?

Bolje i pametnije za gospodarstvo bi bilo smanjiti poreze , i tako velike drakonske kazne i ukinuti fiskalizaciju , a smanjiti broj uhljeba-krvopija kojih se namnožilo kao da nas ima 10 miliona.

Kada bi bili manji porezi nikom se ne bi isplatilo ne izdavati račune .

I mnoge nove tvrtke bi se otvorile i mnogi bi se zaposlili.

Ovako će nakon tri dana kada inspekcija ode biti sve po starom .

Glupo je ne uzeti račun. Ne samo zbog propisa nego i zbog reklamacije u slučaju nezadovoljstva ili pokvarene hrane. Ljudi su lijeni uzeti papirić i staviti ga u džep ili novčanik.

New Report

Close