Adris: Nećemo dati nikakvu ludu ponudu

Autor: Božica Babić , 20. studeni 2012. u 09:47
Ante Vlahović/PIX

Rovinjska tvrtka ponovila da je zainteresirana za Triglav i CO.

Adris grupa zainteresirana je za kupnju Croatia osiguranja i slovenskog Triglava. No, odgovoran smo investitor i možete nam vjerovati na riječ, nećemo, kako se spekulira, dati nikakvu "ludu ponudu," naglasio je jučer u izjavi za Poslovni dnevnik Predrag Grubić, direktor korporativnih komunikacija rovinjske grupacije.

Zanimaju nas, istaknuo je Grubić, ulaganja u industriju osiguranja u Hrvatskoj i u regiji. "Kao hrvatska tvrtka, očekujemo da ćemo u privatizaciji tvrtke u hrvatskom vlasništvu imati jednake šanse u natjecanju s globalnim kompanijama. Pri donošenju konačne odluke rukovodit ćemo se jedino ekonomskim razlozima i poslovnom održivosti," kazao je Grubić. Hrvatska Vlada još nije odlučila ni tko će je konzultirati (ponude su dali BNP Paribas, KPMG Croatia, Lazard Freres i Deloitt) ni po kojem modelu će privatizirati udjel od 82 posto koliko ima u Croatiji, a slovenska još nije ni objavila službeni stav misli li uopće prodavati svoj udjel u Triglavu.

No, činjenica da je rovinjska tvrtka sama izvijestila o interesu za osiguravateljni biznis, kao i približavanje roka (30. studeni) u kojemu u Banskim dvorima moraju donijeti konačnu odluku tko će ih savjetovati, svako malo izazivaju medijsku pozornost. Glavno pitanje je hoće li Adris realizirati te akvizicije. Motiv je svakako zadržana dobit, koju Adris gomila godinama i koja je narasla na gotovo sedam milijardi kuna. Neki čak Adrisov ulazak u vlasništvo Uljanika iščitavaju kao uvertiru za preuzimanje CO. 

Komentirajte prvi

New Report

Close