ACI-ju uporabna kad plati 2,7 mil. kn

Autor: Ana Blašković , 29. lipanj 2016. u 21:59
ACI je ambiciozno počeo marinu u Slanom/G. J./PIXSELL

Ništa od najavljenoga otvaranja ACI-jeve marine u Slanom.

Nova ACI-jeva marina u Slanom pored Dubrovnika vrijedna 60-ak milijuna kuna neće otvoriti vrata nautičarima ni ove sezone. Problem je desetak dana prije otvaranja iznenada nastao u pristupnoj cesti, odnosno tko bi je zapravo trebao financirati.

U ACI-ju smatraju da cestu mora platiti općina te otvoreno prozivaju lokalne vlasti za ucjenjivanje. Naime, ACI ne može dobiti uporabnu dozvolu bez priključka na postojeću prometnicu, a na koju će se pak moći spojiti tek nakon što se obveže da će izgradnju platiti 2,7 milijuna kuna. Ističu da ACI nikad nije potpisao ugovor kojim bi se obvezao izgraditi cestu, niti je to uvjet koncesijskog ugovora, kao ni građevinske dozvole, već da su tijekom izgradnje marine ponudili sufinanciranje projektne dokumentacije.

Načelnik općine Nikola Knežić uzvraća da ACI-jevo financiranje ceste nikad nije bilo upitno. "Mi smo napravili sve što smo po zakonu trebali, a od njih se očekuje ispunjavanje dogovora koje smo imali, a kojem je svjedočilo najmanje 50 ljudi. Oni su 10-ak dana prije otvaranja marine rekli da to ipak ne bi financirali. Imaju problem s uporabnom dozvolom za koji nas krive, a nemamo nikakve veze s time", kaže. 

Komentirajte prvi

New Report

Close