8. Sajam poslova

Autor: Poslovni.hr , 10. travanj 2015. u 13:20
Thinkstock

Posjetitelji Sajma moći će saznati koja su zanimanja tražena, kako se obrazovati za njih, koje institucije provode osposobljavanja, dokvalifikacije, prekvalifikacije, kako se zaposliti u sezoni na moru, što je potrebno za otvaranje vlastita obrta, kako otvoriti obrt ili registrirati tvrtku te mnoštvo drugih informacija povezanih sa zapošljavanjem ili samozapošljavanjem.

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vinkovci, a pod pokroviteljstvom Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vinkovaca, 8.travnja je u Vinkovcima otvoren 8.Sajam poslova koji je okupio 70-ak izlagača, odnosno poslodavaca. 
Sajam je namijenjen nezaposlenim osobama, tražiteljima zaposlenja, zaposlenim osobama koje žele promijeniti posao, učenicima, studentima,  poslodavcima, obrazovnim institucijama i drugim sudionicima na tržištu rada.
Osim ponude radnih mjesta i informiranja o načinima na koje se traži posao te informiranja o karakteristikama pojedinoga radnog mjesta, posjetitelji Sajma moći će saznati koja su zanimanja tražena, kako se obrazovati za njih, koje institucije provode osposobljavanja, dokvalifikacije, prekvalifikacije, kako se zaposliti u sezoni na moru, što je potrebno za otvaranje vlastita obrta, kako otvoriti obrt ili registrirati tvrtku te mnoštvo drugih informacija povezanih sa zapošljavanjem ili samozapošljavanjem.
Poželjna su zanimanja sva ona vezana uz informatiku, golemi porast internetskog prometa dovodi do velike potražnje vezane za poslovanje i komunikaciju na blogovima i web stranicama. Čini se kako je na krizu otporan i turizam, ne samo morski, nego i kontinentalni. U Hrvatskoj je trenutačno oko 320 tisuća prijavljenih na Zavod za zapošljavanje, a kada se zahukta turistička sezone očekuje se kako će se taj broj spustiti ispod 300 tisuća.
Također, bit će predstavljen program Garancija za mlade kao novi pristup u rješavanju pitanja nezaposlenosti mladih osoba, kojim se sve osobe mlađe od 25 godina (u RH mlađe od 30 godina) nastoji što brže aktivirati na tržištu rada.

Komentirajte prvi

New Report

Close