7 zaposlenika u godinu dana zaradili milijun kuna, a ne zna se što rade

Autor: Poslovni.hr , 07. studeni 2014. u 15:53
Foto: Thinkstock

S pravom se postavlja pitanje kuda ide županijski novac.

U najnovijem izvješću državnih revizora o poslovanju Regionalnog centra čistog okoliša d.o.o. Split, vidljivo je kako je to društvo poslovalo "bez ikakvog plana i programa".

Kako piše Slobodna Dalmacija, tvrtka u vlasništvu  Splitsko-dalmatinske županije nema donesen dugoročan plan razvoja kojim bi se definirali strateški ciljevi, ne postoji ni usporedba zaposlenika po opisu posla koji rade, a nije pronađena ni jedna jedina kuna koju je društvo zaradilo.

Iako je tvrtka od 2009. do listopada 2013. od županije dobila 10.627.041 kunu, čitavo se vrijeme poslovalo s gubitkom, pa je tako minus u blagajni na zadnji dan 2012. godine iznosio 2.067.131 kunu.

Kako nadalje navodi Slobodna Dalmacija, pod povećalom revizora našle su se i plaće.  Godišnje se na plaće sedam zaposlenika Centra potrošilo više od milijun kuna – najviša plaća u 2012. godini iznosila je 16.520 kuna, a najniža 5977 kuna, uz naglasak da je četvero zaposlenika tijekom tri godine nagrađeno uz plaću i stimulacijom, ili, kako je to službeno knjiženo, novčanim dodatkom od 144.000 kuna za uspješnost u radu. 

Kako državnim revizorima nije jasno na osnovu čega su radnici dobili tako velike stimulacije, s pravom se postavlja pitanje kuda ide županijski novac.

Komentirajte prvi

New Report

Close