612 milijuna kuna za financiranje 113 vrtića, a otvorit će se i nova radna mjesta

Autor: Poslovni.hr , 27. prosinac 2018. u 09:35
Arhivska fotografija: Davorin Višnjić / Pixsell

Ujedno će se izravno doprinijeti i stvaranju novih radnih mjesta.

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić uoči blagdana potpisao je ugovore o financiranju 113 dječjih vrtića vrijednih 612 milijuna kuna, koje je s osnivačima vrtića ugovorila ravnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić.

Kako piše Glas Istre, među vrtićima koji su prošli na natječajima i dobili bespovratna sredstva nalaze se i vrtići iz Pazina, Gračišća i Ližnjana, koji su zajedno dobili gotovo 22 milijuna kuna. Njihove projekte pripremala je pulska tvrtka Eurokonzalting.

Direktor Eurokonzaltinga Davor Škrtić kaže da su za svoje dugogodišnje klijente uspješno aplicirali na natječaj za bespovratna sredstva koja će se koristiti za izgradnju novih i rekonstrukciju postojećih vrtića.

– Projektom je planirana izgradnja i opremanje objekta vrtića, kapaciteta dvije vrtićke skupine i jedne jasličke skupine. Ujedno će se izravno doprinijeti i stvaranju novih radnih mjesta, budući da će se realizacijom istog projekta zaposliti 11 djelatnika. Posebno je zanimljivo da su za područje Općine Ližnjan odobrena bespovratna sredstva za čak dva nužno potrebna vrtića, naglašava Škrtić.

Komentirajte prvi

New Report

Close